Jednostavno i brzo se priprema, a količinu kiselih krastavaca i kisele paprike možete odrediti po vašem ukusu.
Sastojci
4 jajeta
čaša jogurta
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
kesica praška za pecivo
kašičica soli
250 g sitnog sira
sjeckana šunka (količina po želji)
sjeckana crvena kisela paprika (količina po želji)
sjeckani kiseli krastavci (količina po želji)
kašičica origana
čaša jogurta
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
kesica praška za pecivo
kašičica soli
250 g sitnog sira
sjeckana šunka (količina po želji)
sjeckana crvena kisela paprika (količina po želji)
sjeckani kiseli krastavci (količina po želji)
kašičica origana
Priprema
1. Odvojeno umutite bjelanca i žumanca, pa ih sjedinite.
2. Dodajte jogurt i ulje, promiješajte varjačom, zatim dodajte sir, brašno, prašak za pecivo, so, origano, šunku, papriku i krastavčiće.
3. Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni, da porumeni.
www.stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar