29. lipnja 2014.

Ananas kolač

Pjenasto, jednostavno, slatko i voćno, mmmm

Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka (pet) i u njega lagano dodajite šećer (14 dag), vanilin šećer, žumanjke (pet), i brašno (10 dag) pomiješano sa jednim praškom za pecivo.
Smjesu pecite na srednjoj temperaturi oko 25 minuta.
Za pripremu kreme- u malo soka od ananasa razmutite šećer (3 kašike) i gustin (4 kašičice).
Preostali ananasov sok ukuhajte i u njega izlijte razmućeni gustin (uz stalno miješanje) dok se ne zgusne.
Ananas (iz konzerve) sitno nasjeckajte i umiješajte u ohlađen ananasov sok i na kraju dodajte dio tučene šlag pjene, koju ste prethodno umutili.


Za kremu Vam je potrebna 1 šlag pjena. ohlađenu  prerežite vodoravno na dva dijela i premažite kremom.
Gornji sloj kolača ukrasite šlag pjenom i kockicama ananasa.

Related Posts:

  • Kolac sa keksom i nutelom Sastojci i priprema: Kolač koji se ne peče… Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 paketića nekog integralnog keksa, možete uzeti sa različitim sastojcima… 1-2 šoljice nutele 500 ml vrhnja… Read More
  • Kringel (estonske pletenice) Sastojci: 400 g brasna 150 ml mleka 40 g maslaca 20 g kvasca 1 kasicica secera 1 kasicica soli 1 jaje Priprema: Izmrviti kvasac, dodati mu secer, malo od odmerene kolicine, brasna i (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Read More
  • Božanstvene kocke Sastojci za koru: 5 jaja 5 kasika secera 5 kasika brasna 3 kasike kakaa 3 kasike ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 prasak za pecivo Preliv za koru: 3 dcl.vode 300 gr. secera Fil: 50… Read More
  • Oblande the best Sastojci: 500 ml mleka 600 gr secera 1 margarin od 250 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  200 gr cokolade izlomljene na kockice 300 gr mlevenog keksa 250 gr mlevenih oraha 1 pakovnje oblan… Read More
  • Narandza snite Sastojci: 11 kasika masti secer mleko 1 jaje 1 pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); brasno margarin 1 narandza ekstrakt od narandze tamna cokolada Priprema korice: 11 kasika istopljene mast… Read More

0 komentari :

Objavi komentar