29. lipnja 2014.

Ananas kolač

Pjenasto, jednostavno, slatko i voćno, mmmm

Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka (pet) i u njega lagano dodajite šećer (14 dag), vanilin šećer, žumanjke (pet), i brašno (10 dag) pomiješano sa jednim praškom za pecivo.
Smjesu pecite na srednjoj temperaturi oko 25 minuta.
Za pripremu kreme- u malo soka od ananasa razmutite šećer (3 kašike) i gustin (4 kašičice).
Preostali ananasov sok ukuhajte i u njega izlijte razmućeni gustin (uz stalno miješanje) dok se ne zgusne.
Ananas (iz konzerve) sitno nasjeckajte i umiješajte u ohlađen ananasov sok i na kraju dodajte dio tučene šlag pjene, koju ste prethodno umutili.


Za kremu Vam je potrebna 1 šlag pjena. ohlađenu  prerežite vodoravno na dva dijela i premažite kremom.
Gornji sloj kolača ukrasite šlag pjenom i kockicama ananasa.

Related Posts:

  • Pita od čokolade Sastojci za prhko testo: 250 gr. oštrog brašna 150 gr. maslaca ili margarina 50 gr. kristal šećera malo praška za pecivo 1 kesica vanilin šećera burbon 2 prepune kašike kisele pavlake (adsbygoogle = window.adsbygoogle… Read More
  • Kesten torta Sastojci i priprema: Ovo je jedna zaista divna, kremasta torta od autora monie sa kolinarike. Malo sam izmjenila tako što sam dodala 2,5 dcl. slatkog vrhnja u kremu. Pripremite i uzivajte! (adsbygoogle = window.… Read More
  • Rolat sa eurokremom Sastojci: 4 jaja Pola (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); praska za pecivo 1 kasika vode 5 kasika brasna 5 kasika secera 200 g eurokrema (ja stavljam vise) Priprema: Mutiti jaja, secer i vo… Read More
  • Torta sa lisnatim tijestom Sastojci: 1 pakovanje ledo lisnatog tijesta 5 jaja 5 zlica secera i 1 vanili secer 100 g mljevenih oraha 2 zlice brasna 1 prasak za pecivo  ribana korica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); lim… Read More
  • Ledeni dah Sastojci za testo: 3 žumanca 1 belance 90 gr. kristal šećera 45 gr. rastopljene čokolade za kuvanje 60 gr. rastopljenog maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ili margarina 45 gr. oštrog brašna… Read More

0 komentari :

Objavi komentar