Pjenasto, jednostavno, slatko i voćno, mmmm
Za kremu Vam je potrebna 1 šlag pjena. ohlađenu prerežite vodoravno na dva dijela i premažite kremom.
![]() |
Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka (pet) i u njega lagano dodajite
šećer (14 dag), vanilin šećer, žumanjke (pet), i brašno (10 dag) pomiješano sa jednim
praškom za pecivo.
Smjesu pecite na srednjoj temperaturi oko 25 minuta.
Za pripremu kreme- u malo soka od ananasa razmutite šećer (3
kašike) i gustin (4 kašičice).
Preostali ananasov sok ukuhajte i u njega izlijte razmućeni
gustin (uz stalno miješanje) dok se ne zgusne.
Ananas (iz konzerve) sitno nasjeckajte i umiješajte u ohlađen ananasov
sok i na kraju dodajte dio tučene šlag pjene, koju ste prethodno umutili.
Za kremu Vam je potrebna 1 šlag pjena. ohlađenu prerežite vodoravno na dva dijela i premažite kremom.
Gornji sloj kolača ukrasite šlag pjenom i kockicama ananasa.
0 komentari :
Objavi komentar