23. veljače 2015.

Rolat sa eurokremom



Rola sa eurokremom Rolat sa eurokremomSastojci:
  • 4 jaja
  • Pola

    praska za pecivo
  • 1 kasika vode
  • 5 kasika brasna
  • 5 kasika secera
  • 200 g eurokrema (ja stavljam vise)
Priprema:
Mutiti jaja, secer i vodu 10 minuta. Zatim dodati brasno i prasak za pecivo. Mutiti jos minut.
Nauljimo pleh i stavimo pek papir. Sipamo masu u pleh. Pecemo na 250 c dok ne dobije finu zlatno zutu boju.

Kada je kora pecena, izvadimo je i urolamo u rolat, stavimo u mokru

krpu pa u suvu. Da odstoji u frizideru 15 min.
Nakon toga izvadimo koru premazemo eurokremom, opet urolamo. Prekrijemo suvom krpom, nakon pola sata u frizideru spremna je za secenje !

Napomene: Rolat je jako lep, kora odlicna ! Mozete staviti umesto eurokrema dzem ili neki fil ! Moji najvise vole sa eurokremom !
Prijatno!

Related Posts:

  • Bela bajadera Umesto pečene kore za tortu ili kolač, često se kao podloga koristi mleveni keks sa raznim dodacima: sokom, šećerom, rumom, orasima, žele bombonama i slično. Priprema je jednostavna i brza a poslastica ukusna. … Read More
  • Domaći žu-žu Domaći žu-žu – hrskavo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pecivo kao iz radnje. Sastojci 6 dl vode 1 kasicica soli 1 dl ulja oko 700 gr brasna Za premaziva… Read More
  • Kolač od pomorandže Pomorandža se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok. Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada… Read More
  • Snikers torta Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i lako može… Read More
  • Beze torta od kafe Prilikom pravljenja puslica najvažnije je da se ulupa čvrst sneg od belanaca. Uspeće vam samo ako ga pravite od svežih i hladnih jaja. Prilikom odvajanja od žumanceta, mora se voditi računa o tome da ni najmanja količina… Read More

0 komentari :

Objavi komentar