Priprema: Mutiti jaja, secer i vodu 10 minuta. Zatim dodati brasno i prasak za pecivo. Mutiti jos minut.
Nauljimo pleh i stavimo pek papir. Sipamo masu u pleh. Pecemo na 250 c dok ne dobije finu zlatno zutu boju. Kada je kora pecena, izvadimo je i urolamo u rolat, stavimo u mokru
krpu pa u suvu. Da odstoji u frizideru 15 min.
Nakon toga izvadimo koru premazemo eurokremom, opet urolamo. Prekrijemo
suvom krpom, nakon pola sata u frizideru spremna je za secenje ! Napomene: Rolat je jako lep, kora odlicna ! Mozete staviti umesto
eurokrema dzem ili neki fil ! Moji najvise vole sa eurokremom ! Prijatno!
Bela bajadera
Umesto pečene kore za tortu ili kolač,
često se kao podloga koristi mleveni keks sa raznim dodacima: sokom,
šećerom, rumom, orasima, žele bombonama i slično. Priprema je
jednostavna i brza a poslastica ukusna.
…Read More
Domaći žu-žu
Domaći žu-žu – hrskavo
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
pecivo kao iz radnje.
Sastojci
6 dl vode
1 kasicica soli
1 dl ulja
oko 700 gr brasna
Za premaziva…Read More
Kolač od pomorandže
Pomorandža
se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog
ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok.
Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada…Read More
Snikers torta
Bela
čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo
kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme
poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i
lako može…Read More
Beze torta od kafe
Prilikom pravljenja puslica najvažnije je
da se ulupa čvrst sneg od belanaca. Uspeće vam samo ako ga pravite od
svežih i hladnih jaja. Prilikom odvajanja od žumanceta, mora se voditi
računa o tome da ni najmanja količina…Read More
0 komentari :
Objavi komentar