23. veljače 2015.

Torta sa lisnatim tijestom

torta sa lisnatim tijestom Torta sa lisnatim tijestomSastojci:
  • 1 pakovanje ledo lisnatog tijesta
  • 5 jaja
  • 5 zlica secera i 1 vanili secer
  • 100 g mljevenih oraha
  • 2 zlice brasna
  • 1 prasak za pecivo
  •  ribana korica

    limuna
  • 1oo gr ribane cokolade
Priprema:
Lisnato tijesto ispeci i ostaviti da se ohladi.
Odvoji zumanjca od bijelanjaka, izradi posebno bijelanjke sa 5 zlica secera.
Dodaj jedan po jedan zumanjak, izradi dobro sa mikserom, dodaj 5 zlica brasna.
Dodaj i ribanu koricu limuna, prasak za pecivo, cokoladne mrvice,
te sada lagano mijesaj kuhacom. U oblozeni pleh (tepsiju) istresi biskvitno 34 sa 21 vel. tepsije.
Stavi peci na 2oo gradi.

Fil:
  • ½ litre mlijeka
  • 4 zlice brasna
  • 1oo gr. secera
  • 1 vanili secer
  • 25o gr putra
  • sok od 1

    limuna
Stavi mlijeko da se kuha, izradi brasno sa secerom, vanili secerom da nema grudvica i ukuhaj u kipuce mlijeko.
U vruce ja dodam i odmah izradim putar i sok od limuna.
Fil pustiti da se dobro ohladi, izraditi jos sa mikserom i filovati.
Na lisnato tijesto nanijeti fil, gore staviti peceni biskvit, namazati fil i na fil staviti koru lisnatu.
Spremi u frizider par sati te obilno poseceriti sa secerom u prahu.
Ovaj recept imam kao tortu sa lisnatim tijestom, ali mnoge vidim kao Julisku, svejedno vrlo je ukusan i dosta je izdasan.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar