- 1 pakovanje ledo lisnatog tijesta
- 5 jaja
- 5 zlica secera i 1 vanili secer
- 100 g mljevenih oraha
- 2 zlice brasna
- 1 prasak za pecivo
- ribana korica
limuna - 1oo gr ribane cokolade
Lisnato tijesto ispeci i ostaviti da se ohladi.
Odvoji zumanjca od bijelanjaka, izradi posebno bijelanjke sa 5 zlica secera.
Dodaj jedan po jedan zumanjak, izradi dobro sa mikserom, dodaj 5 zlica brasna.
Dodaj i ribanu koricu limuna, prasak za pecivo, cokoladne mrvice,
te sada lagano mijesaj kuhacom. U oblozeni pleh (tepsiju) istresi biskvitno 34 sa 21 vel. tepsije.
Stavi peci na 2oo gradi.
Fil:
- ½ litre mlijeka
- 4 zlice brasna
- 1oo gr. secera
- 1 vanili secer
- 25o gr putra
- sok od 1
limuna
U vruce ja dodam i odmah izradim putar i sok od limuna.
Fil pustiti da se dobro ohladi, izraditi jos sa mikserom i filovati.
Na lisnato tijesto nanijeti fil, gore staviti peceni biskvit, namazati fil i na fil staviti koru lisnatu.
Spremi u frizider par sati te obilno poseceriti sa secerom u prahu.
Ovaj recept imam kao tortu sa lisnatim tijestom, ali mnoge vidim kao Julisku, svejedno vrlo je ukusan i dosta je izdasan.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar