- 6 jaja
- 6 kasika secera
- 6 kasiak ulja
- pola praska za pecivo
- 6 kasika brasna
Fil:
- 700 ml mlijeka
- 9 kasika secera
- 1 kesica vanilin secera
- 2 kesice pudinga od cokolade
- 100 gr cokolade za kuhanje
- 150 margarina
- 1oo gr kokosovog brasna
- 400 gr petit keksa
- 2 slag kreme od cokolade
- 4 banane
- malo limunovog soka
Od 6 jaja odvojiti bjelanca od zumanaca.U bjelanca dodati 6 kasika secera i dobro umutiti. Kad je umuceno dodati zumance i mutiti dok se fino ne sjedini. Dodati 6 kasika brasna, pola praska za pecivo i 6 kasika ulja. Istresti smjesu u podmazan cetvrtasti pleh srednje velicine i peci koru na 180 C oko 20-tak minuta.
Fil:
700 ml mlijeka, 9 kasika secera i 1 kesicu vanilin secera staviti da prokuha. Uzeti 2 pudinga od cokolade pripremiti prema upustvu i izliti u provrelo mlijeko. Skinuti puding s peci i dodati u vreo puding 100 gr cokolade za kuhanje. Kad se smjesa ohladi dodati 150 gr umiksanog margarina i fino sve sjediniti. Pecenu koru sa strana isjeci da se dobiju ravne ivice. Ostatak kore sto je ostao pokidati na komadice i dodati u pudingovu smjesu. U to jos dodati 100 gr kokosovog
brasna i 400 gr petita keksa izdrobljenog na komadice. Smjesu fino izmjesati i staviti pola smjese na koru. Uzeti 4 banane isjeci na kolutice poprskati limunovim sokom i poredati. Ostatak smjese staviti preko banana. Uzeti 2 slag kreme od cokolade i premazati kolac. Ukrasiti po zelji.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar