16. veljače 2015.

Tigar kolac

tigar rolat Tigar kolacSastojci za koru:
  • 6 jaja
  • 6 kasika secera
  • 6 kasiak ulja
  • pola praska za pecivo
  • 6 kasika brasna


Fil:
  • 700 ml mlijeka
  • 9 kasika secera
  • 1 kesica vanilin secera
  • 2 kesice pudinga od cokolade
  • 100 gr cokolade za kuhanje
  • 150 margarina
  • 1oo gr kokosovog brasna
  • 400 gr petit keksa
  • 2 slag kreme od cokolade
  • 4 banane
  • malo limunovog soka
Priprema zute kore:
Od 6 jaja odvojiti bjelanca od zumanaca.U bjelanca dodati 6 kasika secera i dobro umutiti. Kad je umuceno dodati zumance i mutiti dok se fino ne sjedini. Dodati 6 kasika brasna, pola praska za pecivo i 6 kasika ulja. Istresti smjesu u podmazan cetvrtasti pleh srednje velicine i peci koru na 180 C oko 20-tak minuta.
Fil:
700 ml mlijeka, 9 kasika secera i 1 kesicu vanilin secera staviti da prokuha. Uzeti 2 pudinga od cokolade pripremiti prema upustvu i izliti u provrelo mlijeko. Skinuti puding s peci i dodati u vreo puding 100 gr cokolade za kuhanje. Kad se smjesa ohladi dodati 150 gr umiksanog margarina i fino sve sjediniti. Pecenu koru sa strana isjeci da se dobiju ravne ivice. Ostatak kore sto je ostao pokidati na komadice i dodati u pudingovu smjesu. U to jos dodati 100 gr kokosovog

brasna i 400 gr petita keksa izdrobljenog na komadice. Smjesu fino izmjesati i staviti pola smjese na koru. Uzeti 4 banane isjeci na kolutice poprskati limunovim sokom i poredati. Ostatak smjese staviti preko banana. Uzeti 2 slag kreme od cokolade i premazati kolac. Ukrasiti po zelji.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar