- 3 jaja
- 300 gr brašna
- 1 čaša jogurta 2 dcl
- 2 dcl
mineralne vode - sol i malo vegete
- 1 dcl ulja
- 350 gr mljevene junetine
- 1 veća kapula
- 1 svježa paprika
- 1 mrkva manja
- 150 gr gljiva
- 1 zlica ljutog ajvara
- 1 jaje
- 1 dcl mlijeka
- 3 do 4 jaja
- brašno
- krušne mrvice
Najprije pripremiti nadjev. Udinstati seckanu kapulu (crni luk), mrkvu i sitno isječenu papriku. Dodati meso i preliti sa malo mlijeka. Kad mlijeko uvri dodati ajvar, zlicicu sitne paprike, vegetu i biber po ukusu.
Kuhati uz podlevanje tople vode dvadesetak minuta. Na kraju dodati sitno isječene gljive. Kad je nadjev kuhan u ohlađen dodati jedno jaje.
Dok se nadjev hladi napraviti tijesto za palačinke. Sve gornje navedene sastojke smiksati. Ispeći 10 do 12 palačinki
Pečene palačinke filati nadjevom i zarolati. Potom svaku prepoloviti i
ispanirati (ispohovati).
Ispanirane (ispohovane) palačinke pržiti u dubokom ulju ili fritezi do zlatno žute boje.
Poslužiti tople.
Napomene:Ispanirane palačinke se mogu zaledit i po potrebi tako smrnute pržit.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar