16. veljače 2015.

Pohovane palacinke

pohovane palačinke Pohovane palacinkeSastojci za tijesto:
  • 3 jaja
  • 300 gr brašna
  • 1 čaša jogurta 2 dcl
  • 2 dcl

    mineralne vode
  • sol i malo vegete
  • 1 dcl ulja
Nadjev:
  • 350 gr mljevene junetine
  • 1 veća kapula
  • 1 svježa paprika
  • 1 mrkva manja
  • 150 gr gljiva
  • 1 zlica ljutog ajvara
  • 1 jaje
  • 1 dcl mlijeka
Za panirung:
  • 3 do 4 jaja
  • brašno
  • krušne mrvice
Priprema:
Najprije pripremiti nadjev. Udinstati seckanu kapulu (crni luk), mrkvu i sitno isječenu papriku. Dodati meso i preliti sa malo mlijeka. Kad mlijeko uvri dodati ajvar, zlicicu sitne paprike, vegetu i biber po ukusu.
Kuhati uz podlevanje tople vode dvadesetak minuta. Na kraju dodati sitno isječene gljive. Kad je nadjev kuhan u ohlađen dodati jedno jaje.
Dok se nadjev hladi napraviti tijesto za palačinke. Sve gornje navedene sastojke smiksati. Ispeći 10 do 12 palačinki
Pečene palačinke filati nadjevom i zarolati. Potom svaku prepoloviti i

ispanirati (ispohovati).
Ispanirane (ispohovane) palačinke pržiti u dubokom ulju ili fritezi do zlatno žute boje.
Poslužiti tople.
Napomene:Ispanirane palačinke se mogu zaledit i po potrebi tako smrnute pržit.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar