- malo brasna
- malo soli
- 1-2 kasike suhog kvasca
- 2 kasike maslinovog ulja
- malo mlake vode
- 1 patlidzan
- 1 konzerva sjeckanog paradajza ili 2 svjeza paradajza
- 1 glavica luka
- 2 cehna bijelog luka
- 1 konzervica gljiva
- so i malo bibera
- malo maslinovog ulja
- 1 kasika soka od limuna
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto i pustite da izraste.
Dok tijesto izrasta pripremite fil.
Na malo ulja proprzite oba luka.
Patlidzane ogulite, isjecite na kocke i dodajte luku.
Dodajte zacine pa przite dok luk i patlidzani ne omeksaju.
Dodajte paradajz svjez ili iz konzerve pa prokrckajte.
Ohladite smjesu pa sameljite u blenderu.
Vratite u tavu pa prokrckajte.
Razvite tjesto, premazite pripremljenom smjesom.
(sta ostane spakujte u kutiju pa u zamrzivac, mozete upotrijebit za makarone ili ako opet budete pravile pizzu)
Preko smjese rasporedite gljive iz konzerve kojima
ste dodali malo soli i maslinovog ulja.
Po vrhu pospite origano pa pecite dok ivice ne pocnu dobivat boju.
Prohladite i posluzite se.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar