17. veljače 2015.

Dijetalna pizza

Dijetalna pizza Dijetalna pizzaTijesto:
  • malo brasna
  • malo soli
  • 1-2 kasike suhog kvasca


  • 2 kasike maslinovog ulja
  • malo mlake vode
Fil:
  • 1 patlidzan
  • 1 konzerva sjeckanog paradajza ili 2 svjeza paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 cehna bijelog luka
  • 1 konzervica gljiva
  • so i malo bibera
  • malo maslinovog ulja
  • 1 kasika soka od limuna
Prijatno:
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto i pustite da izraste.
Dok tijesto izrasta pripremite fil.
Na malo ulja proprzite oba luka.
Patlidzane ogulite, isjecite na kocke i dodajte luku.
Dodajte zacine pa przite dok luk i patlidzani ne omeksaju.
Dodajte paradajz svjez ili iz konzerve pa prokrckajte.
Ohladite smjesu pa sameljite u blenderu.
Vratite u tavu pa prokrckajte.
Razvite tjesto, premazite pripremljenom smjesom.
(sta ostane spakujte u kutiju pa u zamrzivac, mozete upotrijebit za makarone ili ako opet budete pravile pizzu)
Preko smjese rasporedite gljive iz konzerve kojima

ste dodali malo soli i maslinovog ulja.

Po vrhu pospite origano pa pecite dok ivice ne pocnu dobivat boju.
Prohladite i posluzite se.
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar