12. siječnja 2015.

Teleći paprikaš

Sastojci

800 g telećeg buta
½ kg krompira
2 glavice luka
2 češnja belog luka
100 ml belog vina
100 ml paradajz soka
začin od suvog povrća
3 kašičice aleve paprike
ulje
peršun
1 ljuta papričica (nije obavezno)

Priprema

1. U šerpi propržiti na ulju sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati teletinu iseckanu na kockice, pa zajedno pržiti još 5 minuta.


2.  Šerpu skloniti sa vatre, dodati alevu  papriku, začin i ispasirani beli luk (za one koji vole ljuto naseckati ljutu papričicu). Naliti vrućom vodom. Dobro promešati i staviti da se kuva pokriveno na laganoj vatri.
3. Probati meso viljuškom i kad je omekšalo dodati krompir isečen na kockice. Kuvati još 15 minuta. Pred kraj dodati vino, paradajz sok od paradajza i ako je pregusto još malo vode (vruće). Čim provri ugasiti.

Related Posts:

  • Crunch čokoladice SASTOJCI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kokice amaranta čokolada PRIPREMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kranč čokoladice se jednostavno pripremaju. U omiljenu, otop… Read More
  • Bronhi šnit torta Naša čitateljka Emina  poslala nam je  recept ove divne torte, koja je privukla  bronhi bombonama koje voli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno za koru: 8 bjelanaca prs… Read More
  • Čokoladna torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KORA 2 jaja 2 kašike šećera 75 g putera 75 g čokolade 2 kašike brašna 1 ravna kašičica praška za pecivo malo naribane pomorandžine korice 1 kafena šoljica sirupa … Read More
  • Lješnjak torta   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebni sastojci za biskvit 10 bjelanjaka 280 g šećera 280 g preprženih blanširanih lješnjaka 2 žlice kakaa Za čokoladnu kremu 5 žumanjaka 1 cijelo jaje … Read More
  • Pinata torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je: Torta 4 kom biskvita po želji krema 300 g … Read More

0 komentari :

Objavi komentar