12. siječnja 2015.

Ljuti pileći bataci u crvenom vinu

Sastojci

1 kašika maslinovog ulja
4 porcije pilećih bataka sa kožicom
2 crvene paprike
1 ljuta papričica
175 ml crvenog vina
200 ml sos od paradajza
150 ml vode
1-2 šake crnih maslina
1 seckani list peršuna

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U dubokom sudu za pečenje zagrejte maslinovo ulje. Rasporedite piletinu po dnu posude (neka vam sud bude dovoljno velik da sva piletina bude u jednom sloju) i pecite na ringli na srednjoj temperaturi oko 7 do 10 minuta. Piletina treba da dobije lepu braon boju sa obe strane. Izvadite piletinu i odložite na tanjir.
2. U istu posudu u kojoj ste pekli piletinu na maslinovom ulju, sipajte crvenu papriku koju ste isekli na trake i seckanu ljutu papričicu. Neka se kuva desetak minuta, dok ne omekša, a ivice paprike dobiju braon boju.
3. Nakon toga, ocedite suvišno ulje i sipajte vino. Neka ključa 1-2 minuta, uz stalno mešanje. Dodajte paradajz sos, promešajte, pa dodajte vodu (maksimalno 150 ml). U sos dodajte piletinu, a odozgo raspite masline. Pokrijte, pecite oko 30 minuta, a zatim skinite poklopac i vratite da se peče jop 15-20 minuta, da bi kožica postala hrskava.
4. Ukoliko je mast izbila na površinu, uklonite je kašikom. Odozgo pospite peršun i služite. Ovo jelo možete služiti sa pirinčem ili palentom, a odličan prilog je i pire-krompir.

Related Posts:

  • Desert od kajsija sa kiselim mlijekom oko 8 kajsija 400 ml gustog kiselog mlijeka ili grčkog jogurta 3 kašike meda 1 kašika očišćenih sjemenki bundeve, neslanih Priprema Kajsije oljuštite, isjecite na kriškice, pa ih prebacite u manju šerpu i na… Read More
  • Fish & chips Sastojci:  (za 6 porcija)   4 fileta brancina (fish) bez kože 195 g brašna 195 ml bijeloga vina 4 grančice majčine dušice 30 ml suncokretova ulja 80 g bjelanjka 1 prstohvat soli škrob 5 većih krumpira  … Read More
  • Čips od narandže (1)(2)(3)(4) Izrežite narandžu na tanke šnite (1).  Stavite vodu i šećer u omjeru 1:1 da ključa (2). Stavite narandže na kratko u ključalu slatku vodu (3). Izvadite ih, ocijedite i poslažite u posudu za pečenje. Suši… Read More
  • Krem od limuna    4 limuna 4 žumanceta 450 g šećera 110 g putera Priprema Izrendajte limune i iscijedite im sok.U činiju ubacite žumanca sa šećerom, sokom i korom limuna i sjeckanim puterom. Kuhajte na pari, vodeći račun… Read More
  • Jednostavna čorba od graška i junetine Za nas je ovo jelo idealno za proljećni ručak. Složiće te se da je čorba od graška i junetine pravi obrok za tople dane. Grašak možete čak i izmiksati kada se skuha da biste dobili kremastiju čorbu ili dio (tek jed… Read More

0 komentari :

Objavi komentar