1. Zagrejte rernu na 180
stepeni. U dubokom sudu za pečenje zagrejte maslinovo ulje. Rasporedite
piletinu po dnu posude (neka vam sud bude dovoljno velik da sva piletina
bude u jednom sloju) i pecite na ringli na srednjoj temperaturi oko 7
do 10 minuta. Piletina treba da dobije lepu braon boju sa obe strane.
Izvadite piletinu i odložite na tanjir.
2. U istu posudu u kojoj ste pekli piletinu na maslinovom ulju,
sipajte crvenu papriku koju ste isekli na trake i seckanu ljutu
papričicu. Neka se kuva desetak minuta, dok ne omekša, a ivice paprike
dobiju braon boju.
3. Nakon toga, ocedite suvišno ulje i sipajte vino. Neka ključa 1-2
minuta, uz stalno mešanje. Dodajte paradajz sos, promešajte, pa dodajte
vodu (maksimalno 150 ml). U sos dodajte piletinu, a odozgo raspite
masline. Pokrijte, pecite oko 30 minuta, a zatim skinite poklopac i
vratite da se peče jop 15-20 minuta, da bi kožica postala hrskava.
4. Ukoliko je mast izbila na površinu, uklonite je kašikom. Odozgo
pospite peršun i služite. Ovo jelo možete služiti sa pirinčem ili
palentom, a odličan prilog je i pire-krompir.
0 komentari :
Objavi komentar