Kvasac razmutiti u malo toplog mlijeka (cca 2,5 dl od predviđene
količine u receptu) i sa šećerom pustiti da se digne (10-tak min)
U većoj posudi pomiješati brašno i ostale sastojke pa postepeno
dodavati nadošli kvasac. Mijesiti rukom dok ne postane kompaktno.
Pokriti krpom i pustiti da se diže oko 30 min dok ne udvostruči
količinu.
Premjestiti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu, podijeliti ga na 8
dijelova. Od svakog dijela oblikovati kuglu koju valja razvaljati u
okrugli mlinac. Svaki mlinac izrezati na 8 trokuta.
Nadjev se stavlja na širi dio trokuta (vidi sliku), preklopi se malo
i pritisne prstima kako ne bi iscurio prilikom pečenja. Uži dio svakog
dijela zarezati nožem ili kotačićem za tijesto na tri mjesta, cca 2 cm
dužine svaki zarez.
Zarolati kiflice na uobičajen način slagati ih na lim za pečenje
obložen papirom za pečenje, premazati razmućenim jajetom i po želji
posipati sezamom ili košticama.
Evo što se dogodi kad jedete češnjak na prazan želudac!
Najčešće upotrebe ove spasonosne namirnice su za probleme probave,
nedostatak energije, probleme s disanjem i probleme s nametnicima u
organizmu.
Već stoljećima češnjak, osim u kuhinji se koristi i u medicinske svrhe.
Na…Read More
Jafa torta koja se ne peče
Za koru I:
500 g mljevenog keksa
200 g šećera u prahu
350 g margarina
300 ml soka od pomoradže
Za koru II:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
300 g jafa keksa
Za koru III:
200 g piškota
sok od …Read More
Oblande s kikirikijem
Sastojci:
– oblande 4 kom.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
– mleka 2dl.
– secera 300g.
– mlevenog neslanog kikirikija 300g.
– mlevenog keksa 100g.
– sok od pomorandze 1dl.
– marga…Read More
0 komentari :
Objavi komentar