12. siječnja 2015.

Piletina sa kikirikijem


Sastojci



500 g pilećeg fileta
150 raznog povrća (kineski kupus, običan kupus, šargarepa, krastavac, paprika...)
1/2 glavice crnog luka
čen belog luka
50 g kikirikija
ljuta aleva paprika
kineska so
ulje, šećer
so
soja sos
kinesko sirće

Za panadu:
voda
malo gustina
soja sos
kineska so, belanca

Priprema

1. Oprati pileći file i iseckati ga na kockice. U posudi umutiti belance, dodati malo vode, kineske soli i soja sosa. Pileće meso uvaljati u panadu.
2. U voku zagrejati ulje i na njemu propržiti kockice mesa na jakoj vatri.
3. Očistiti crni luk i iseći ga na kockice. Očistiti i oguliti povrće i sitno ga iseckati. Na ulju propržiti crni luk pa dodati povrće. Sve zajedno propržiti. Dodati prženu piletinu.
4. Kada su svi sastojci prženi, dodati soja sos, 1/2 kašičice

kineskog sirćeta, 1/2 kašičice šećera, 1/2 kašičice kineske soli, kikiriki, alevu papriku. Sve zajedno pržiti još 3 minuta i skinuti sa vatre.

5. Servirati i služiti uz bareni pirinač kao prilog.

Related Posts:

  • Kako izbijeliti zube u dva koraka? : Sa malo strpljenja, možete se i sami pobrinuti za bjelinu vaših zuba i to bez bespotrebnih hemikalija, piše Everydayroots. Jagode   Jagode sadrže vitamic C, koji pomaže u razbijanju plaka n… Read More
  • Pokladnice (krafne) O nastanku krafni kruže mnoge priče i legende, manje ili više romantične, kao da je riječ o nekom mitskom antičkom junaku. Bečani se naprimjer zaklinju da je tu slasticu izumila Cäcilie Krapf, inače poznata… Read More
  • Okruglice s marelicama i voćnom kašom Stanovnici regije Wachau izuzetno su ponosni na „svoje“ marelice. Napori domaćih proizvođača da poboljšaju kvalitetu proizvoda itekako daju ploda. Naime, Europska unija je 1996. posebno zaštitila ime „Wachauer Qualitätsm… Read More
  • Germknedle Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a i u bavarskoj su kuhinji dosta raširene i omiljene. Radi se o velikim, s džemom ili pekmezom od šljiva punjenim knedlama od dizanog tijesta (tijesto s kvascem), koje se pos… Read More
  • Gljive punjene blitvom i sirom Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata, a opet tako ukusan. Uz malu pomoć blendera i zdravih sastojaka dobijate odličan obrok. Sastojci: 12 gljiva pogodnih za punjenje 2 šake blitve 2 kašike prezli 2 čena bel… Read More

0 komentari :

Objavi komentar