26. siječnja 2015.

Keks u baklavi

Pečena baklava mora imati zlatno smeđu ili boju bakra. Sirupom od vode, limuna i šećera treba zaliti baklavu nakon što se malo rashladi, a na tako prelivenu baklavu najbolje je staviti aluminijumsku foliju i preko nje staviti nešto teško kako bi se sirup bolje upio. Pre služenja poželjno je hladiti

nekoliko sati ili ostaviti da prenoći u frižideru.

Sastojci


500 g
tankih kora

Nadev

200 ml
jogurta od obranog mleka
200 g
šećera
2 kašike
ulja
2
jaja
1
vanil-šećer
300 g
mlevenog keksa
2 kašike


kakaa
500 ml
mineralne vode

Preliv

1
limun
150 g
šećera
500 ml
vode

Priprema


U posudi umutiti jogurt, šećer, ulje, jaja, vanil-šećer, kakao i mleveni keks. Dodati polovinu mineralne vode i sve dobro izmešati. Dno nauljene tepsiju prekriti sa dve kore za pitu, premazati filom i nastaviti tako dok se ne potroši sav materijal: kore i fil. Preliti ostatkom mineralne vode, iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta. Skuvati preliv od vode, šećera i isceđenog limuna i preliti toplu baklavu. Ohladiti i servirati.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar