Pečena
baklava mora imati zlatno smeđu ili boju bakra. Sirupom od vode, limuna i
šećera treba zaliti baklavu nakon što se malo rashladi, a na tako
prelivenu baklavu najbolje je staviti aluminijumsku foliju i preko nje
staviti nešto teško kako bi se sirup bolje upio. Pre služenja poželjno
je hladiti
nekoliko sati ili ostaviti da prenoći u frižideru.
nekoliko sati ili ostaviti da prenoći u frižideru.
Sastojci
500 g
tankih kora
Nadev
200 ml
jogurta od obranog mleka
200 g
šećera
2 kašike
ulja
2
jaja
1
vanil-šećer
300 g
mlevenog keksa
2 kašike
kakaa
500 ml
mineralne vode
Preliv
1
limun
150 g
šećera
500 ml
vode
Priprema
U posudi umutiti jogurt, šećer, ulje, jaja, vanil-šećer, kakao
i mleveni keks. Dodati polovinu mineralne vode i sve dobro izmešati.
Dno nauljene tepsiju prekriti sa dve kore za pitu, premazati filom i
nastaviti tako dok se ne potroši sav materijal: kore i fil. Preliti
ostatkom mineralne vode, iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanu
rernu na 200*C, oko 25 minuta. Skuvati preliv od vode, šećera i
isceđenog limuna i preliti toplu baklavu. Ohladiti i servirati.
0 komentari :
Objavi komentar