11. siječnja 2015.

Pica kiflice

Sastojci

200 ml mleka
kockica kvasca
jaje
žumance
1,5 dl ulja
500 g mekog brašna
malo šećera
so
kečap
šunka
kaćkavalj
origano
margarin
susam

Priprema

1. U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
2. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte

čistom krpom i ostavite da testo nadođe.

3. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela.
4. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu.
5. Kifle stavljajte na pleh obložen peki papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu.6.
6. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom

s malo mleka i pospite susamom.

7. Na svaku kiflu stavite po kockicu ili izrendajte margarin.
8. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.

Related Posts:

  • Vocna prica Za tijesto: 120 gr brasna 30 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mljevenih oguljenih badema 120 gr maslaca 1 vanil secer ribana korica limuna 2 kasike secera u pra… Read More
  • Mirisna pita sa jabukama, čokoladom i lješnjacima Sastojci za tijesto: 40-45 dkg (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mekog brašna prstohvat soli 17 dkg masti (domaće svinjske) 17 dkg šećera 2 žumanjka 2-3 jušne žlice… Read More
  • Turoš pita Sastojci za testo: oko 450 g brašna 120 g gustina 200 g margarina 2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); dl kisele pavlake 2 žumanjka 1/2 praška za pecivo 1/2 kašičice soli 1/2 kašičice šećera Nadev: 0… Read More
  • Kis sa piletinom i prazilukom Sastojci za testo: 400 g brašna 20 g kvasca 1 kašičica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); soli 5 kašika ulja 2 dl tople vode 1 jaje za premazivanje malo susama po zelji Sastojci za fil: 300 g kuvanog… Read More
  • Spinat pitice Tijesto: 1 krem sir (220 gr.) 1 kasika putera 400 gr. brasna soli po zelji 100 ml. kisele vode Fil: 1 glavica luka zamrznut (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); spi… Read More

0 komentari :

Objavi komentar