1. U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
2. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte
mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte
čistom
krpom i ostavite da testo nadođe.
3. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela.
4. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na
12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i
origano, pa urolajte u kiflu.
5. Kifle stavljajte na pleh obložen peki papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu.6.
6. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom
s malo mleka i pospite susamom.
7. Na svaku kiflu stavite po kockicu ili izrendajte margarin.
8. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
0 komentari :
Objavi komentar