12. siječnja 2015.

Jagnjeće pljeskavice

Sastojci

1 crni luk
1 čen belog luka
po 1/2 kašičice majčine dušice, majorana i bibera
so
6 parčadi ražanog tost hleba
1/2 veze peršuna
350 g jagnjećeg mlevenog mesa
1 kašičica aleve paprike
3 žumanca
2 kašike putera

Priprema

1. Iseckati crni i beli luk, pa pomešati s majčinom dušicom, majoranom i biberom. Tost hleb natopiti vodom i ocediti. Iseckati peršun i izmešati s lukom i hlebom. Jagnjetini dodati alevu papriku, pa umešati u smesu, zajedno sa žumancima. Napraviti 8 pljeskavica i ispržiti ih na maslacu na gril tiganju.
2.  Uz pljeskavice poslužiti klice i kolutove svežeg crnog luka ili neku drugu salatu po želji.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar