5. veljače 2015.

Kapućino kolač



Sastojci

250 g putera
280 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
250 g šećera
4 jajeta
150 ml jogurta
kašičica ekstrakta vanile
kašika kakaoa
100 ml jake kafe

Za preliv:
140 g šećera u prahu
350 g maskarpone ili drugog neslanog sira

Priprema

1. Uključite rernu na 180 C. U pleh za pečenje stavite peki papir.
2.

Umutite puter, brašno, šećer, prašak za pecivo, jaja, jogurt, vanilu, kakao i povinu pripremljene kafe. Homogenu smesu zatim sipajte u pleh i pecite oko 30-40 minuta (proverite čačkalicom da li je pečen). Poprskajte ostatkom kafe i ostavite da se ohladi.

3. Umutite neslani sir sa šećerom u prahu i time nafilujte ohlađeni kolač. Kolač ukrasite po želji (kakaom, bombonicama od kafe, perlicama...).

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar