6. veljače 2015.

Narandza snite

Narandja snite Narandza sniteSastojci:
  • 11 kasika masti
  • secer
  • mleko
  • 1 jaje
  • 1 pecivo


  • brasno
  • margarin
  • 1 narandza
  • ekstrakt od narandze
  • tamna cokolada
Priprema korice:
11 kasika istopljene masti, 11kasika secera, 11kasika slatkog mleka, 1 jaje, 1 pecivo,1 vanilica, rendana kora narandze i 450 gr brasna. Umesiti i ostaviti 30 min. u frizideru. Potom testo podeliti na 3 jednaka dela, razvuci tanke korice na pek-papiru i peci na prevrnutom plehu, na 180 stepeni, po 7-8 minuta.
Krem:
500 ml slatkog mleka, 250 gr secera i 6 punih kasika

brasna, ukuvati, ohladiti, umiksati 1 margarin, sok od 1 naranze i 1 kasicicu ekstrakta od narandze. Odvojiti 4-5 kasika fila i u to dodati 50 gr istopljene tamne cokolade. Korice premazati zutim filom, osim po vrhu-vrh premazite filom sa cokoladom i dobro poravnjajte, pa narendajte cokoladu. Kolac rezati tek narednog dana, jer su korice tvrde i treba im malo vremena da se opuste.
Napomene: Fantastican, lepo se reze, ukusan, izdasan i sto duze stoji, sve je ukusniji. Moze se i zamrzavati.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar