28. prosinca 2014.

Panirana marinirana piletina

Ovo je vrlo zanimljiv recept za pripremu belog pilećeg mesa.  Na ovaj način panirana marinirana piletina  je veoma ukusna, aromatična,  mekana i umotana u hrskavi omotač.
Panirana marinirana piletina
Priprema 
U dublji sud uliti vino, dodati šećer, med, samleven beli luk, ruzmarin, đumbir i korijander. Marinadu dobro promešati.
Belo pileće meso iseći na na tanje šnicle. Ne treba ih rastanjiti kuhinjskim čekićem. Posoliti i pobiberiti s obe strane

pa staviti  u marinadu. Bitno je da meso ogrezne u marinadi.  Ako je nema dovoljno, treba dodati još malo vina. Potom meso u marinadi pokriti prozirnom folijom i ostaviti u frižideru najmanje 3 sata da se mirisi i ukusi prožmu.

Nakon što je piletina odstajala u marinadi, izvaditi sve komade i staviti na rešetku da se odstrani višak tečnosti. Potom ih uvaljati u kukuruzno brašno i pržiti na dobro zagrejanom ulju sa svake strane oko 7 minuta. Poprimiće lepu zlatno smeđu boju. Ispržene panirane komade piletine staviti na papirnatu salvetu da bi se odstranio višak masnoće.
Posluženje
Paniranu mariniranu piletinu poslužiti uz razne priloge i salatu po ukusu.
Sastojci 
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • kukuruzno brašno
  • biber


  • so
  • ulje
Marinada
  • 200 ml belog vina
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike meda

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar