1. Čokoladu za kuvanje
izdrobiti u sitne komade i staviti ih u vruću u jaku kafu, pa je pustiti
da se otopi na pari, a zatim je malo ohladiti.
2. Jaja razdvojiti. Žumanca i 75 g šećera sipati u činiju i
umutiti
sa mikserom. 150 ml pavlake čvrsto umutiti. Zatim dodati u krem ohlađenu
mešavinu čoklade i kafe i na kraju umešati šlag.
3. Čvrsto ulupati belanca i pomešati ih sa kremom od čokolade i kafe.
Masu sipati u činiju i hladiti je u frižideru oko 3 sata. Zatim iz musa
uz pomoć 2 kašike vaditi nokle i po 2 stavljati na tanjiriće.
4. Ostatak pavlake čvrsto umutiti sa preostalim šećerom i time, sa
strane ukrasiti desert. Mus garnirati bombonama sa ukusom
kafe i
listićima mente ili nane.
0 komentari :
Objavi komentar