29. prosinca 2014.

Lenja pita s jabukama

Sastojci

Testo:
3 jajeta
čaša šećera
čaša ulja (ili malo manje masti)
2 čaše brašna
čaša jogurta
kesica praška za pecivo (ili kašičica sode bikarbone)


Fil:
1 kg jabuka
2 kašike ulja
šećer po potrebi
2-3 kašike griza

Priprema



1. Za testo u posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno s praškom za pecivo i jogurt. Sve dobro izmešajte i napravite testo.
2. Za fil oljuštite jabuke, izrendajte i izdinstajte na ulju. Dodajte griz i šećer po potrebi.
3. Sipajte pola testa u podmazan pleh i pecite par minuta dok se ne uhvati korica. Zatim sipajte fil, preko fila stavite drugu polovinu testa.
4. Pecite 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
5. Kad je pita pečena, možete je posuti šećerom u prahu.

Related Posts:

  • Sirutka Surutka ili sirutka nastaje pri proizvodnji sira, ali po svojoj dijetetskoj vrijednosti je bolja od mlijeka Visokovrijedni proteini koje sadrži ne zaostaju za bjelančevinama iz jaja, a prednost im je što se lakše var… Read More
  • Maline i limun tart Onog momenta kad sam vidjela ovaj recept znala sam da ovo moram napraviti, a sve što mi je trebalo jeste prilika. Naravno priliku uvijek možete naći kad imate posebne ljude oko sebe. I tako zakažem ja jedno slatko viđanje… Read More
  • Chocolate cake Na youtube sam naišla na zanimljiv klip koji objašnjava kako napraviti čokoladni kolač za 5 minuta.  . Ako nemate ništa slatko u kući ,a imate sljedeće sastojke isplati se napraviti čokoladni kolač u mikrovalnoj Sas… Read More
  • Kako nabacit koji kilogram.. MRŠAVOST Kako nabaciti koji kilogram? Iako se više priča o pretilosti i višku kilograma, ima mnogo tinejdžera koji muku muče s nedovoljnim brojem kilograma. Ovakvo stanje također može donijeti niz problema za … Read More
  • Hren kao lijek:Pomaže kod gripe,prehlade... Hren, osim što je nezaobilazan sastojak gurmanske trpeze, on je i odličan čistač organizma, ubrzava metabolizam, jača libido, suzbija prehladu i za naš organizam čini još mnogo toga korisnog. Stoga, neophodno ga je š… Read More

0 komentari :

Objavi komentar