19. prosinca 2014.

Karamel oblande sa čokoladom

Sastojci



500 g šećera
5 dl vode
100 g čokolade
250 g margarina
kesica vanilin šećera
4 kašike brašna
rendana kora pomorandže ili kašika kandirane pomorandže
pakovanje oblandi

Priprema

1. U 1 dl hladne vode dodajte brašno i vanilin šećer, i dobro izmešajte.
2. Šećer sipajte u šerpu i istopite tako da se karamelizuje a da ne izgori.
3. Sklonite s vatre i dodajte 4 dl vode, margarin i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok ne provri.
4. U to ukuvajte pripremljeno brašno i vanilin šećer, pa kuvajte tri minuta. Dodajte koru pomorandže.
5. Ohladite toliko da počne da se steže, pa ga dobro izmešajte.


6. Filujte oblande ravnomerno, malo ih pritisnite nekim poslužavnikom da se bolje slepe. Secite ih ukoso.

0 komentari :

Objavi komentar