Sastojci
- Broj osoba:
- oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
- 1 žlica Vegeta bilje Mediterana mix By Podravka
- 40 ml maslinovog ulja By Podravka
- 100 ml bijelog vina
- 2 češnja češnjaka
- 200 g cherry rajčica
- 200 g gljiva
- 100 g Zelenih maslina Podravka By Podravka
- 50 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
-
popržene kockice kruha za posluživanje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Piletinu pospite jednom žlicom Vegete bilje Mediterana mix, te je položite u posudu za pečenje.
-
Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
-
Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
-
Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
-
Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
-
U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
-
Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.
0 komentari :
Objavi komentar