24. studenoga 2014.

Zlatna piletina


Zlatna piletina

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
  •  1 žlica Vegeta bilje Mediterana mix By Podravka
  •  40 ml maslinovog ulja By Podravka
  •  100 ml bijelog vina
  •  2 češnja češnjaka
  •  200 g cherry rajčica
  •  200 g gljiva
  •  100 g Zelenih maslina Podravka By Podravka
  •  50 ml slatkog vrhnja
  •  2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
  •  

    popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Piletinu pospite jednom žlicom Vegete bilje Mediterana mix, te je položite u posudu za pečenje.
  2. Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  3. Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  4. Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  5. Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  6. U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  7. Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka

Related Posts:

  • Zimska salata Tokom zime nismo baš u mogućnosti da pripremimo sveže salate jer nemamo tako šarenolik izbor povrća koje možemo da upotrebimo kao u toku leta, ili ga ima a preskupo je. Ova salatica je jako fina, može se poslužiti u bil… Read More
  • Prilog od krompira Nisam znala kako da stavim naslov ovog priloga, jela od krompira jer ni nema ime. Evo kako da na jednostava način iskoristite pire krompir od prethodnog dana ili jela ili čak i da ga napravite od sveže napravljenog pire k… Read More
  • Grčka musaka Recept za grčku musaku sam tražila po raznim internet stranicama i videla da ne postoji “onaj pravi”. Svako je recept korigovao po svojoj želji. Videh da glavni sastojak svake grčke musake je plavi patlidžan, mleveno meso… Read More
  • Domaći tonik protiv bubuljica Potrebno je: 20 g suvih cvetova zove, 300 ml vode. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema: U 300 ml vode staviti suve cvetove zove i kuvati 15 minuta. Ohlad… Read More
  • Ekstra savjeti za dijabetičare Uz redovnu fizičku aktivnost, prestanak pušenja, redovno uzimanje terapije i stalnu kontrolu šećera u krvi možete odložiti ili čak sprečiti komplikacije koje prouzrokuje dijabetes. Ovo su samo neki saveti koji vam mogu p… Read More

0 komentari :

Objavi komentar