24. studenoga 2014.

Pizza paukova mreža


<em>Pizza</em> paukova mreža

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Za tijesto:

  •  20 g svježeg kvasca
  •  1 žličica šećera
  •  250 g Mješavina za tijesto za pizzu Podravka (400 g) By Podravka
  •  1 žličica soli
  •  1 žlica ulja
  •  150-200 ml vode
  • Za umak:

  •  2 žlice maslinova ulja
  •  400 g Pelata Podravka By Podravka
  •  1 žličica šećera
  •  1 žličica Vegete bilje Mediterana mixa By Podravka
  • Za nadjev:

  •  1 paprika
  •  2 rajčice
  •  100 g

    Kukuruza šećerca Podravka By Podravka
  •  200 g mozzarelle
  • Za ukrašavanje:

  •  4 žlice Ketchupa blagog Podravka By Podravka
  •   crna prehrambena boja
  •  8 cherry rajčica
  •  16 zrna crnog papra
  •  1 paprika

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. U zdjelici razmrvite kvasac, dodajte mu šećer, malo mlake vode i brašna pa ga ostavite na toplom mjestu oko 10 minuta.
  2. U mješavinu za pizzu dodajte sol, napravite udubinu pa u nju stavite kvasac i ulje. Umijesite mekano i glatko tijesto postupno dolijevajući mlaku vodu. Tijesto ostavite neka udvostruči volumen, a za to vrijeme pripremite umak od rajčice.
  3. Na zagrijano maslinovo ulje stavite ocijeđene pelate, dodajte šećer, Vegetu mediteran pa kratko propirjajte.
  4. Tijesto podijelite na 8 dijelova te ga razvaljajte u okrugli oblik.
  5. Po tijestu rasporedite umak od rajčice, papriku narezanu na štapiće, sitno nasjeckane rajčice, kukuruz šećerac i naribanu mozzarellu.
  6. Tako pripremljene pizze pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.

Posluživanje

Za ukrašavanje pizza, obojite ketchup crnom prehrambenom bojom, stavite ga u tuljac od papira za pečenje te po gotovim pizzama nacrtajte paukovu mrežu. Cherry rajčicama odrežite dio oko peteljke te ih smjestite unutar mreže, za oči upotrijebite zrna crnog papra, a štapiće paprike posložite oko rajčica da izgledaju poput nožica.

Savjet

Za hrskaviju pizzu, tijesto prethodno pecite oko 7 minuta bez nadjeva, a zatim preostalo vrijeme s nadjevom.

Related Posts:

  • Ledena torta gotova za četiri minuta! (FOTO) Ledena torta (Foto: Blic) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Da biste postigli da spremite posluženje za goste, probajte ovaj brzi i inovativni recept za dezert za koji ne morate da palite rernu… Read More
  • Zeljanica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za 4-5 osoba Vrijeme pripreme: 40 minuta Vrijeme pečenja: 20-tak minuta Temperatura pećnice: 200C kore za pitu (kupovne ili domaće) - recept ispod! ½ kg šp… Read More
  • Jednostavna torta od maka Torta od maka Vrijeme pripreme: 20 minuta Vrijeme pečenja: 35 minuta Vrijeme hlađenja: 30 minuta Temperatura pećnice: 180C Okrugli kalup za tortu Torta od maka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).p… Read More
  • Oduševit će vas rolada s dvije kreme (FOTO) Slasna rolada s čokoladnom kremom, aromom naranče i slatkim vrhnjem pravo je osvježenje Rolada (Foto: Tportal) Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u … Read More
  • 3 deserta za probirljive sladokusce! Egzotični miris i specifičan, blagi ukus kokosa, uvek je bio inspiracija domaćicama za pripremanje poslastica. Predlažemo vam oprobane recepte za kolače, a na vama je samo da ih ispečete i gustirate. Kairos kocke (Fo… Read More

0 komentari :

Objavi komentar