Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 50 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
U zdjelici razmrvite kvasac, dodajte
mu šećer, malo mlake vode i brašna pa ga ostavite na toplom mjestu oko
10 minuta.
-
U mješavinu za pizzu
dodajte sol, napravite udubinu pa u nju stavite kvasac i ulje. Umijesite
mekano i glatko tijesto postupno dolijevajući mlaku vodu. Tijesto
ostavite neka udvostruči volumen, a za to vrijeme pripremite umak od
rajčice.
-
Na zagrijano maslinovo ulje stavite
ocijeđene pelate, dodajte šećer, Vegetu mediteran pa kratko propirjajte.
-
Tijesto podijelite na 8 dijelova te ga razvaljajte u okrugli oblik.
-
Po tijestu rasporedite umak od
rajčice, papriku narezanu na štapiće, sitno nasjeckane rajčice, kukuruz
šećerac i naribanu mozzarellu.
-
Tako pripremljene pizze pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
Posluživanje
Za ukrašavanje pizza, obojite ketchup crnom prehrambenom bojom, stavite ga u tuljac od papira za pečenje te po gotovim pizzama nacrtajte paukovu mrežu. Cherry
rajčicama odrežite dio oko peteljke te ih smjestite unutar mreže, za
oči upotrijebite zrna crnog papra, a štapiće paprike posložite oko
rajčica da izgledaju poput nožica.
Savjet
Za hrskaviju pizzu, tijesto prethodno pecite oko 7 minuta bez nadjeva, a zatim preostalo vrijeme s nadjevom.
0 komentari :
Objavi komentar