14. rujna 2014.

Jednostavna torta od maka


Torta od maka


Torta od maka

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 35 minuta
Vrijeme hlađenja: 30 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Okrugli kalup za tortu

Torta od maka
Torta od maka




Biskvit:
  • 6 jaja
  • 18 dag šećera
  • 18 dag putra
  • 28 dag mljevenog maka
  • 2 rebra naribane čokolade
  • 0,3 dl ruma 
Glazura:
  •  10 dag čokolade
  •  1 žličica štaub šećera
  •  3 žlice ulja
Pekmez od marelice - za premaz

Torta od maka
Torta od maka



Zagrijte pećnicu na 180C. Napravite biskvit: Žumanjke električnim mikserom pjenasto umutite sa šećerom i putrom pa dodajte mak, rum i naribanu čokoladu. U drugoj zdjeli električnim mikserom bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa polagano žlicom dodajte smjesi žumanjaka. Sipajte smjesu u nauljen i pobrašnjen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite tortu prvo na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku.
U međuvremenu napravite glazuru: na pari otopite čokoladu, dodajte štaub šećer i ulje.
Ohlađenu tortu prvo premažite pekmezom od marelica pa prelite čokoladnom glazurom.

0 komentari :

Objavi komentar