14. rujna 2014.

Neodoljivi kolačići s čokoladom i oblatnama tzv. pišingeri


Pišingeri - kolačići s čokoladom i oblatnama




Moji čokoladni pišingeri

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
Vrijeme hlađenja: 4-5 sata

Pišingeri
Pišingeri - pripremanje

Sastojci:
1 paket oblatni


Krema:
  • 15 dag šećera
  • 4 cijela jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 20 dag tamne čokolade za kuhanje
  • 25 dag putra
  • prstohvat cimeta
  • naribana korica neprskane naranče
  • malo ruma

Pišingeri - kolačići s čokoladom i oblatnama
Pišingeri - kolačići s čokoladom i oblatnama

Tucite na pari jaja, šećer i vanilin šećer dok se smjesa ne zgusne pa dodajte čokoladu u komadićima. Pustite da se krema ohladi pa dodajte omekšani putar, cimet, malo ruma i koricu neprskane naranče te izradite kremu mikserom.
Prvu oblatnu premažite kremom i na nju položite drugu oblatnu koju opet premažite kremom, poklopite trećom oblatnom koju opet premažite kremom i poklopite četvrtom oblatnom. Pokrijte kolač kuhinjskom krpom i opteretite laganom knjigom da stisne oblatne i kremu. Hladite u hladnjaku 4-5 sata.

0 komentari :

Objavi komentar