14. rujna 2014.

Krumpiruša


Krumpiruša


Za 4-5 osoba



Vrijeme pripreme: 40 minuta
Vrijeme pečenja: 30-ak minuta
Temperatura pećnice: 200C
  • kore za pitu (domaće ili kupovne)
  • 1 kg krumpira (rezanog na kockice ili naribanog)
  •  1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 -2 luka (nariban) – može i ne mora
  • ulje - za namazati kalup
  • vrhnje - za premazati krumpirušu (prema želji)
Krumpir ogulite i narežite na male kockice ili naribajte (osobno ga režem na kockice). Luk naribajte, dodajte narezani krumpir krumpirom, posolite i popaprite i dobro izmiješajte te nafilajte kore. Motajte u zvrkove ili slažite kao štrudlu na nauljen lim te pecite u pećnici 30-tak minuta dok ne porumeni. Prema želji možete zakuhati malo posoljene vode i pred kraj pečenja zaliti krumpirušu da bude sočnija pa vratiti na još par minuta u pećnicu da se zapeče. Također kad je izvadite možete je premazati vrhnjem.

Izrada pita by Suzy Josipović Redžepagić
Izrada krumpiruše



Ako želite sami probati napraviti domaće kore (jufke) evo nanin recept za jufke:

Jufke

  • ½ kg glatkog prosijanog brašna
  • 1 žlica ulja
  • sol
  • voda
Sve sastojke dobro zamijesite da tijesto bude glatko i mekanije. Mijesite na pobrašnjenoj radnoj površini (stolu) pa odvojite u 2 – 3 hrpice, svaku stavite na nauljeni tanjur te pustite neka tijesto malo odstoji (15-ak minuta). Razvucite koru po koru na čistom kuhinjskom stolnjaku, nafilajte i zamotajte u veliki zvrk, male zvrkove (u krug) ili u redove (štruce) kao štrudlu.

wall.hr

0 komentari :

Objavi komentar