Krumpir ogulite i narežite na male kockice ili naribajte (osobno ga režem na kockice). Luk naribajte, dodajte narezani krumpir krumpirom, posolite i popaprite i dobro izmiješajte te nafilajte kore. Motajte u zvrkove ili slažite kao štrudlu na nauljen lim te pecite u pećnici 30-tak minuta dok ne porumeni. Prema želji možete zakuhati malo posoljene vode i pred kraj pečenja zaliti krumpirušu da bude sočnija pa vratiti na još par minuta u pećnicu da se zapeče. Također kad je izvadite možete je premazati vrhnjem.
Ako želite sami probati napraviti domaće kore (jufke) evo nanin recept za jufke:
Jufke
½ kg glatkog prosijanog brašna
1 žlica ulja
sol
voda
Sve sastojke dobro zamijesite da tijesto bude glatko i mekanije. Mijesite na pobrašnjenoj radnoj površini (stolu) pa odvojite u 2 – 3 hrpice, svaku stavite na nauljeni tanjur te pustite neka tijesto malo odstoji (15-ak minuta). Razvucite koru po koru na čistom kuhinjskom stolnjaku, nafilajte i zamotajte u veliki zvrk, male zvrkove (u krug) ili u redove (štruce) kao štrudlu.
0 komentari :
Objavi komentar