Sastojci
Biskvit:
- 200 grama bjelanjaka
- 130 grama šećera
- 60 grama rastopljenog maslaca ili margarina
- 50 ml mlijeka
- 150 grama brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- vanili šećera
Krema:
- 3 čašice kiselog vrhnja
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 3-4 žlice štaub šećera
- marmelada od marelice (ili po želji)
- 1 vrećica učvrščivača za šlag
Priprema
- Težina:
-
Kiselo vrhnje noć prije stavite u gazu, zamotajte pa stavite u cjedilo sa posudom da se cijedi do drugi dan.
-
Za biskvit mikserom izmješajte bjelanjke sa šećerom pa lagano žlicom dodajte ostale sastojke.
-
Biskvitnu smjesu prebacite u protvan veličine 20x30 cm pa pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
-
Pečeni kolač premažite marmeladom pa ostavite desetak minuta u pećnici da se malo stisne.
-
Iz gaze izvadite mascarpone sir koji se dobili cijeđenjem vrhnja pa ga sa šećerom i istučenim šlagom lagano promješajte.
-
Premažite kremu po marmeladi pa stavite u frižider da se stisne.
0 komentari :
Objavi komentar