Kora:
- 3 jaja
- 6 kasika secera
- 1/2 praska za pecivo
- 2 kasike kaka
- soljica ulja
- soljica vode
- 6 kasika brasna
Jaja i secer dobro izmiksati pa dodati i ostale sastojke, s tim sto
na kraju dodajete brasno pomjesano sa praskom za pecivo. Dodavanjem
brasna i praska mijesate kasikom lagano u jednom pravcu. Peci koru u
okruglom kalupu br. 24 ili 26 za torte, prethodno premazanom ili
oblozenom pek papirom na 180 C oko 15 do 20 minuta.
Krema:
- 750 ml mlijeka
- 30 g zelatina
- 12 kasika secera
- 1/2 l tecnog slaga
- 300 g cokolade
U mlijeko staviti secer i cokoladu pa kad se istope, dodati nabubren
zelatin, skinuti sa vatre i dobro izmijesati. Ostaviti da se dobro
ohladi, ja prvo na sobnoj pa u zamrzivac bude brze .. Izmiksati tecni
slag i dodati smjesu sa zelatinom, sve dobro izmiksati …
Na koru staviti kremu i ako zelite jos naribane cokolade … moj savjet vam je da koristite mlijecnu cokoladu ne za
kuhanje …
Glazura:
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g cokolade
U vrhnje staviti izlomljenu cokoladu, pa kad prokuha dobro izmijesati. Kad se malo ohladi preliti tortu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar