31. siječnja 2015.

Coko-Coko torta

Čoko torta Coko Coko tortaKora:
  • 3 jaja
  • 6 kasika secera
  • 1/2 praska za pecivo


  • 2 kasike kaka
  • soljica ulja
  • soljica vode
  • 6 kasika brasna
Jaja i secer dobro izmiksati pa dodati i ostale sastojke, s tim sto na kraju dodajete brasno pomjesano sa praskom za pecivo. Dodavanjem brasna i praska mijesate kasikom lagano u jednom pravcu. Peci koru u okruglom kalupu br. 24 ili 26 za torte, prethodno premazanom ili oblozenom pek papirom na 180 C oko 15 do 20 minuta.
Krema:
  • 750 ml mlijeka
  • 30 g zelatina
  • 12 kasika secera
  • 1/2 l tecnog slaga
  • 300 g cokolade
U mlijeko staviti secer i cokoladu pa kad se istope, dodati nabubren zelatin, skinuti sa vatre i dobro izmijesati. Ostaviti da se dobro ohladi, ja prvo na sobnoj pa u zamrzivac bude brze .. Izmiksati tecni slag i dodati smjesu sa zelatinom, sve dobro izmiksati …
Na koru staviti kremu i ako zelite jos naribane cokolade … moj savjet vam je da koristite mlijecnu cokoladu ne za

kuhanje …

Glazura:
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g cokolade
U vrhnje staviti izlomljenu cokoladu, pa kad prokuha dobro izmijesati. Kad se malo ohladi preliti tortu.


Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar