Sastojci:
- 12 lazanja
- 600 gr. mljevenog mesa
- 200 gr. rendane mozzarele
- 200 gr. krem sira
- malo persuna
- 2 jaja
- 400 gr. paradajz sosa ili ajvar
- 300 ml. vode
- zacina po zelji
Priprema:
Uprzit meso sa svim zacinima.
Kad se meso proprzilo dodat paradajz sos ili vodu, i pustit da se malo prokrcka.
U neku posudicu stavit izrendan sir, krem sir, jaja i presun, pa sve to dobro izmjesat.
Kad je sve spremno u dublju tepsiju stavit trecinu mesa.
Na meso poredat 3 lazanje.
Na lazanje rasporedit smjesu od sira, pa opet prekrit lazanjama.
Preko lazanja rasporedit polovicu mesa koja se nalazi u tavi.
Jos jednom ponovit isti postpak (lazanje na meso, ostatak sira, ponovo lazanje pa ostatak mesa).
Preko lazanja stavite paradajz sos, prekrit foliom i stavit da se pece na 400 F -200 C oko 45 minuta.
Kad su lazanje gotove sklonit foliju, posut rendanim sirom pa vratit lazanje u pec da se sir otopi.
Srevirati toplo!
Prijatno!
Related Posts:
Sipana pita od jabuka-Posna
Sastojci i priprema:
Pre svega brz
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
odlican, postan kolac sa jabukama, recept sam nasla na kulinarici….
Mera je čaša od 2 dcl !
S… Read More
Pita od šparoga i krompira
Sastojci:
500 grama krompira-može i mladi
so
500 grama šparoga
6
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
listova jufke
70 grama maslaca
150 grama mladog sira-može i neki dr… Read More
Ledeni vjetar
Sastojci Kora:
9 bjelanjaka
300 gr šećera
1 žlica
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
jabučnog octa
Prstohvat soli
Krema:
9 žmanjaka
150 gr šećera
1 puding… Read More
Pletenice
Sastojci:
2 dcl toplog mleka
2 dcl vode
1
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kvasac
kasicica secera
2 kasicice soli
2 dcl ulja
oko 1 kg brasna
(adsbygoogle = window… Read More
Projice (na moj nacin)
Sastojci:
3 solje kukuruznog brasna (solje za caj)
2 solje obicnog brasna
1 prasak za pecivo
2 jaja
1 casa od 1.5 dcl ulja
1 solja kisele vode
Pola soljice jogurta
Soli po
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({… Read More
0 komentari :
Objavi komentar