31. siječnja 2015.

Lazanje

Lazanje Bolonjeze LazanjeSastojci:


  • 12 lazanja
  • 600 gr. mljevenog mesa
  • 200 gr. rendane mozzarele
  • 200 gr. krem sira
  • malo persuna
  • 2 jaja
  • 400 gr. paradajz sosa ili ajvar
  • 300 ml. vode
  • zacina po zelji
Priprema:
Uprzit meso sa svim zacinima.
Kad se meso proprzilo dodat paradajz sos ili vodu, i pustit da se malo prokrcka.
U neku posudicu stavit izrendan sir, krem sir, jaja i presun, pa sve to dobro izmjesat.
Kad je sve spremno u dublju tepsiju stavit trecinu mesa.
Na meso poredat 3 lazanje.
Na lazanje rasporedit smjesu od sira, pa opet prekrit lazanjama.
Preko lazanja rasporedit polovicu mesa koja se nalazi u tavi.
Jos jednom ponovit isti postpak (lazanje na meso, ostatak sira, ponovo lazanje pa ostatak mesa).


Preko lazanja stavite paradajz sos, prekrit foliom i stavit da se pece na 400 F -200 C oko 45 minuta.
Kad su lazanje gotove sklonit foliju, posut rendanim sirom pa vratit lazanje u pec da se sir otopi.
Srevirati toplo!
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar