Sastojci:
- 12 lazanja
- 600 gr. mljevenog mesa
- 200 gr. rendane mozzarele
- 200 gr. krem sira
- malo persuna
- 2 jaja
- 400 gr. paradajz sosa ili ajvar
- 300 ml. vode
- zacina po zelji
Priprema:
Uprzit meso sa svim zacinima.
Kad se meso proprzilo dodat paradajz sos ili vodu, i pustit da se malo prokrcka.
U neku posudicu stavit izrendan sir, krem sir, jaja i presun, pa sve to dobro izmjesat.
Kad je sve spremno u dublju tepsiju stavit trecinu mesa.
Na meso poredat 3 lazanje.
Na lazanje rasporedit smjesu od sira, pa opet prekrit lazanjama.
Preko lazanja rasporedit polovicu mesa koja se nalazi u tavi.
Jos jednom ponovit isti postpak (lazanje na meso, ostatak sira, ponovo lazanje pa ostatak mesa).
Preko lazanja stavite paradajz sos, prekrit foliom i stavit da se pece na 400 F -200 C oko 45 minuta.
Kad su lazanje gotove sklonit foliju, posut rendanim sirom pa vratit lazanje u pec da se sir otopi.
Srevirati toplo!
Prijatno!
Related Posts:
Crni kolač sa višnjama
Sastojci i priprema:
Stigle su nase visnjice ovo je jedna od najboljih kombinacija slatko-kiselo, visnje-cokolada, od svih mogucih torti i kolaca moji momci najvise vole ovaj kolac, recept imam skoro 10 god i da ga pravim … Read More
Pavlova sa borovnicama
Kora:
4 bjelanjka
250 grama šećera
1 kašika sirćeta
1
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kašika gustina
Fil s keksom:
200 grama mljevenog keksa
sok od borovnice
šol… Read More
Cokoladna tortica
Sastojci:
150 gr. secera
2 kasike putera
2 kasike soka od limuna
2 jaja
200 gr. brasna
pola praska za pecivo
prstohvat soli
300 ml. mlijeka
Fil:
200 gr. secera u prahu
100 gr. putera… Read More
Tostadas
Sastojci:
2-3 kasike ulja
1 glavica luka
1
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
paprika
1 cehno bijelog luka
malo mljevene ljute paprike
300 gr. teletine
1 paradajz
malo… Read More
Milk Kocke
Sastojci za biskvit
6 jaja
6 zlica secera
6 zlica brasna
1 prasak za pecivo
4 zlice kakaa
6 zlica vruce vode
Bijela krema:
1 L mlijeka
100 g gustina
4 zlice secera
100 g bijele cokolade
200 g maslaca
150 g secera u prah… Read More
0 komentari :
Objavi komentar