Sastojci:
- 400 gr. crnog brasna
- 300 gr. bijelog brasna
- malo ulja
- kvasac
- 1 prasak za pecivo
- mlaka voda
- ulje za przenje
Priprema:
Pomjesajte oba brasna.
Dodajte kvasac, prasak za pecivo i malo ulja.
Zamjesite mlakom vodom i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu, primjesite i razvite debljine kao za krofne.
Isjeceno tijesto prekrite da malo odmori, a na pec stavite ulje da se zagrije.
U zagrijano ulje dodavat tijesto i przit sa obe strane dok ne dobije finu boju.
Vadite na papir da se ocjedi visak masnoce, malo prohladite i posluzite sa cim zelite.
Prijatno!
Related Posts:
Okruglice s marelicama i voćnom kašom
Stanovnici regije Wachau izuzetno su ponosni na
„svoje“ marelice. Napori domaćih proizvođača da poboljšaju kvalitetu
proizvoda itekako daju ploda. Naime, Europska unija je 1996. posebno
zaštitila ime „Wachauer Qualitätsm… Read More
Pokladnice (krafne)
O nastanku krafni kruže mnoge priče i legende, manje ili više romantične, kao da je riječ o nekom mitskom antičkom junaku.
Bečani se naprimjer zaklinju da je tu slasticu izumila Cäcilie
Krapf, inače poznata… Read More
Koje vino uz koje jelo??? Korisni savjeti kojim možete zadiviti goste...
Samo pravi odabir vina uz pojedine vrste jela doprinosi vrijednosti jela i obratno...
Nadam… Read More
Germknedle
Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a i u bavarskoj su kuhinji dosta raširene i omiljene. Radi se o velikim, s džemom ili pekmezom od šljiva punjenim knedlama od dizanog tijesta (tijesto s kvascem), koje se pos… Read More
Kako izbijeliti zube u dva koraka?
:
Sa malo strpljenja, možete se i sami pobrinuti za bjelinu vaših zuba i to bez bespotrebnih hemikalija, piše Everydayroots.
Jagode
Jagode sadrže vitamic C, koji pomaže u razbijanju plaka n… Read More
0 komentari :
Objavi komentar