Sastojci:
- 400 gr. crnog brasna
- 300 gr. bijelog brasna
- malo ulja
- kvasac
- 1 prasak za pecivo
- mlaka voda
- ulje za przenje
Priprema:
Pomjesajte oba brasna.
Dodajte kvasac, prasak za pecivo i malo ulja.
Zamjesite mlakom vodom i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu, primjesite i razvite debljine kao za krofne.
Isjeceno tijesto prekrite da malo odmori, a na pec stavite ulje da se zagrije.
U zagrijano ulje dodavat tijesto i przit sa obe strane dok ne dobije finu boju.
Vadite na papir da se ocjedi visak masnoce, malo prohladite i posluzite sa cim zelite.
Prijatno!
Related Posts:
Slatki kruh
Sastojci:
700 gr.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
brasna
2 kasike suhog kvasca
100 ml. vode
300 ml. mlijeka
100 gr. secera
100 gr. otopljenog putera
prstohv… Read More
Kuglof sa kakaom
Sastojci:
4
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
jaja
12 kasika secera
12 kasika brasna
1 kasicica sode bikarbone ili 1 prasak za pecivo
7-8 kasika ulja
1 dl mleka
P… Read More
Spinat pitice
Tijesto:
1 krem
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
sir (220 gr.)
1 kasika putera
400 gr. brasna
soli po zelji
100 ml. kisele vode
Fil:
1 glavica luka
zamrznut spina… Read More
Kolac sa cimetom i orasima
Sastojci za testo:
220 g butera
300 g šećera
230
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ml pavlake
2 jaja
15 ml vanile
250 g brašna
14 g praška za pecivo
30 g pečenih mlev… Read More
Japrak-sarmice u lišću od groždja
Sastojci i priprema:
Sarmice od mesa i sira u lišću od groždža jednako su mi drage, a sad
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
je baš vrijeme za to dok je list mlad.
Možd… Read More
0 komentari :
Objavi komentar