Sastojci
- Broj osoba:
Tijesto
- 300 ml mlijeka
- 50 g maka
- 100 g oraha
- 100 g tamne čokolade
- 100 g šećera
- 200 g mljevenog keksa
- 50 g maslaca
Krema
- 1 Krema za torte Dolcela
- 300 ml mlijeka
- 200 ml pavlake
- 100 g šećera
- 50 g maka
Između
- 500 g breskvi iz konzerve
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
Tijesto
-
Prokuhati mak u mlijeku, skloniti sa vatre, dodati sve sastojke i miješati dok se čokolada i maslac ne istope.
-
Masu istresti u kalup za torte 28 cm.
-
Sredina
-
Ocjediti breskve iz konzerve, poredati ih po tijestu, ostaviti malo za dekoraciju.
-
Prokuhati mak i šećer u mlijeku i ohladiti.
-
Umutiti kremu sa mak-mlijekom, u tvrdu kremu istresti običnu kiselu pavlaku (super joj je šmek).
-
Istresti na tijesto sa breskvama.
-
Ohladiti.
0 komentari :
Objavi komentar