- ZA TESTO
- 400 g brasna
- 200 g margarina
- 50 g kakaoa
- 2 kasike mleka
- 1 jaje
- 1 zumance
- 100 g secera
- ZA SAUM
- 5 belanaca
- 20 ml vode
-
250 g
secera - ZA GLAZURU
- 100 g cokolade za kuvanje
- 70 ml ulja
Priprema
- Težina:
-
ZA TESTO
-
U posudu staviti prosejano brasno,na listice iseceni margarin sobne temperature,100 g secera,1 zumance,1 jaje,mleko i kakao.Umesiti sve ove sastojke u glatko testo,prekriti folijom i ostaviti sat vremena da miruje.Ukoliko vam je previse cvrsto testo,dodajte jos malkice mleka.
-
Odstojalo testo razvucite na pobrasnjenu radnu povrsinu oklagijom,i casicom ili okruglim modlama vadite krugove precnika 6 cm,debljine oko 5 mm.Postaviti ih na pleh oblozen papirom za pecenje,i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
-
ZA SAUM
-
Umutiti 5 belanaca u cvrst sneg,postepeno dodavajuci 125 g secera.Mutiti ih oko 20 minuta(ovo je neophodno da bi saum bio cvrst i da ne bi pao).
-
Drugu polovinu secera(125 g) uspinovati sa 20 ml vode u gust sirup.Vreli sirup postepeno dodati u belanca,neprekidno muteci,da bi se dobio cvrst fil.
-
ZA GLAZURU
-
Cokoladu i ulje otopiti na laganoj vatri
-
Spricem za kolace ,sa okruglim sirokim nastavkom nanositi fil u 3 pritiska na testo.Ostaviti u frizider da se stegnu,pa prekriti cokoladnom glazurom ili umakati u istu
-
Pre sluzenja ih ostavite da odstoje malo u frizideru.Od ove kolicine ispadne oko 30 kolacica.Prefini su! :)
0 komentari :
Objavi komentar