-
kore:
izmješaj brašno, prašak za pecivo i margarin (ja to napravim u
multipraktiku) da se dobro razradi, a zatim dodaj ostale sastojke i
umijesi glatko tijesto. ostavi na hladnom stajati oko 1h umotano u
prozirnu foliju. ja sam zamjesila tijesto naveče, a onda sam sutra
ujutro valjala kore.
-
tijesto obavezno premjesiti i
podijeliti na 4 jednaka dijela. ja ih izvažem. tako napraviti s obadvije
smjese. ja sam ih razvaljala na lim dimenzije 30x40 i peći 10 minuta na
160 na vrućem zraku ili prilagodite svojoj pećnici kako to inače
radite.
-
fil 1
istopite šećer u karamel i zalijte s dijelom mlijeka i ostavite da se
karamel istopi. dio mlijeka izradite s brašnom i sipajte u otopiti
karamel. kakao dodam kada fil skuham i umješam ga u vruće. u malo
prohlađenu kremu umješajte margarin i krema je spremna. ne čekajte da se ohladi, jer se neće dati mazati na kore.
-
fil 2
stavite mlijeko da zakuha te u njega izlijte dio koji ste razmutili
(dio mlijeka šećer brašno i gustin). kada fil skuhate i maknete s izvora
topline umješajte bijelu čokoladu, a zatim i margarin.
sada kada ste napravili oba fila bacite se na filovanje. na tamne kore tamna krema tanko
razmazana dugim nožem, pa tako svijetla i tako dok ne premažete svih 8
kora. zadnju kremu prekrijte prozirnom folijom i na mađaricu stavite
nešto teško da se sljube kore i filovi.
-
glazura
otopite čokoladu i margarin (ja to radim u mikrovalnoj) vi napravite kao inače radite dobro izradim i na kraju dodam još malo ulja.
-
ovako izgleda gotova dvobojna mađarica.
i još sam htjela reći, ukoliko vam se ne kuha dva različita fila,
možete napraviti duplo ovaj drugi fil i u pola dodati bijelu, a u drugu
polovinu tamnu čokoladu.
-
i još jedna slika...........
0 komentari :
Objavi komentar