23. studenoga 2014.

Dvobojna mađarica


moja dvobojna mađarica Sastojci


Broj osoba:
12 osoba
  •  300g brašno (tip 400)
  •  1/2 žličice prašak za pecivo
  •  100g šećer
  •  100g margarin
  •  2 žlice vrhnja (oko 100g)
  •  1 jaje
  • još jednom sve jednako samo zamjeniti 30g brašna za kakao

  • fil:

  •  200g šećer
  •  70g brašno (tip 400)
  •  500ml mlijeko
  •  150g margarin
  •  3 žlice kakao.
  • fil 2

  •  500ml mlijeko
  •  60g brašno (tip 400)
  •  20g gustin
  •  100g šećer
  •  100g bijela čokolada
  •  100g margarin
  • glazura

  •  200g čokolada
  •  100g margarina
  •  malo ulja

Priprema

Vrijeme pripreme:
150 min
Težina:
Složeno


  1. kore:
    izmješaj brašno, prašak za pecivo i margarin (ja to napravim u multipraktiku) da se dobro razradi, a zatim dodaj ostale sastojke i umijesi glatko tijesto. ostavi na hladnom stajati oko 1h umotano u prozirnu foliju. ja sam zamjesila tijesto naveče, a onda sam sutra ujutro valjala kore.
  2. tijesto obavezno premjesiti i podijeliti na 4 jednaka dijela. ja ih izvažem. tako napraviti s obadvije smjese. ja sam ih razvaljala na lim dimenzije 30x40 i peći 10 minuta na 160 na vrućem zraku ili prilagodite svojoj pećnici kako to inače radite.
  3. fil 1
    istopite šećer u karamel i zalijte s dijelom mlijeka i ostavite da se karamel istopi. dio mlijeka izradite s brašnom i sipajte u otopiti karamel. kakao dodam kada fil skuham i umješam ga u vruće. u malo prohlađenu kremu umješajte margarin i krema je spremna. ne čekajte da se ohladi, jer se neće dati mazati na kore.
  4. fil 2
    stavite mlijeko da zakuha te u njega izlijte dio koji ste razmutili (dio mlijeka šećer brašno i gustin). kada fil skuhate i maknete s izvora topline umješajte bijelu čokoladu, a zatim i margarin.

    sada kada ste napravili oba fila bacite se na filovanje. na tamne kore tamna krema tanko razmazana dugim nožem, pa tako svijetla i tako dok ne premažete svih 8 kora. zadnju kremu prekrijte prozirnom folijom i na mađaricu stavite nešto teško da se sljube kore i filovi.

  5. glazura
    otopite čokoladu i margarin (ja to radim u mikrovalnoj) vi napravite kao inače radite dobro izradim i na kraju dodam još malo ulja.
  6.   moja dvobojna mađarica 
    ovako izgleda gotova dvobojna mađarica.

    i još sam htjela reći, ukoliko vam se ne kuha dva različita fila, možete napraviti duplo ovaj drugi fil i u pola dodati bijelu, a u drugu polovinu tamnu čokoladu.

  7.   dvobojna mađarica 
    i još jedna slika...........

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar