Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Sir, jaje, šećer, limun, vanilin šećer i brašno dobro izmiješati. Ako je potrebno dodati još brašna (smjesa ne smije biti rijetka).
Lisnato tijesto staviti na papir za pečenje, premazati ga razmućenim jajetom pa na 2/3 tijesta rasporediti nadjev od sira.
Po siru rasporediti jogurt pa zarolati tako da počnemo sa namazanom
stranom tijesta. Roladu okrenuti tako da strana na kojoj je rub bude
ispod.
Roladu zajedno sa papirom premjestiti na lim za pečenje pa ju
premazati ostatkom ražmučenog jajeta, posipati nasjeckanim bademima i
vanilin šečerom.
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, staviti roladu i peći ju oko 20 minuta ( dok ne dobije zlatnu boju).
Posluživanje
Rolada je fina i topla i hladna! Uživajte!
0 komentari :
Objavi komentar