17. studenoga 2014.

_Bijelo Čokoladna Torta_


Bijelo Čokoladna Torta

Sastojci

  • biskvit

  •  3 jaja
  •  3 žlice šećera
  •  3 žlice brašna
  •   malo praška za pecivo (žlićica)
  • bijela krema

  •  1/2l mlijeka
  •  250g

    bijele čokolade
  •  6 žlica šećera
  •  2 kesice želatine u prahu (10g)
  •  150 ml slatkog vrhnja
  • tamna krema

  •  1/2l mlijeka
  •  250g čokolade za kuhanje
  •  6 žlica šećera
  •  2 kesice želatine u prahu (10g)
  •  150 ml slatkog vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Složeno



  1. BISKVIT
    Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i malo praška za pecivo. Ulit u kalup (promjera  28cm), peći na lagano (160°-170°C) oko 15-20min.

    Pećeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi nemojte ga ni slučajno odvajat od kalupa, nemojte ga odvajat od dna kalupa ni nožem obrubit stranice koje su se zalijepile za kalup...znači kako ste ga izvadili iz pećnice tako ga ostavite da se ohladi...ako ga budete odvojili od stijenka kalupa, kad je uilijete, krema će vam curit iz kalupa, a ako ga odvojite od dna kalupa, kad ulijete kremu biskvit će vam isplivat na vrh kalupa.
    Znači pečeni biskvit NEMOJTE DIRAT, ostavite ga da se hladi takav kakav je izašao iz pećnice i na takav ulijte kremu !!!!!!!!

  2. Kreme stavite kuhat istovremeno u 2 tećice (u jednu bijelu, a u drugu tamnu čoko.) puno brže će vam bit gotovo.
    BIJELA KREMA:
    Stavit kuhat mlijeko sa šećerom, kad se mlijeko ugrijalo dodajte mu čokoladu, maknite s vatre i pjenjačom mješajte (brzo mješajte), opet malo vratite na laganu vatru pa opet maknite i mješajte, znači mlijeko vam ne mora provrit ni previše se ugrijat, to tako ponovite par puta dok se ne rastopi cijela čokolada.

    Ohladit (dok se hladi, povremeno isto pjenjačom promiješajte) i u hladno dodat 150ml šlaga od slatkog vrhnja (vrhnje ulupajte u šlag) i na kraju 2 želatine (želatinu napravit po uputama na pakiranju). ja koristim ovu želatinu.

  3. TAMNA KREMA
    sve isto kao i za bijelu kremu samo sa tamnom čokoladom


  4. Slaganje:
    Biskvit ostavite u kalupu (OBAVEZNO) i na njega ulijte tamnu čokoladu i prošarajte bijelom, stavit u hladnjak (najbolje preko noći, možete čak i jedno sat vremena stavit u zamrzivač, pa preselit u hladnjak).


  5. Kreme vam ne bi smjele bit skroz rijetke...jer će se smjese odmah izmiješat i nećete dobit ovakve šare na tori, znači ako su vam smjese potpuno vodenaste ostavite ih u frižideru da se malo stegnu (želatina će ih stegnit) i onda ih ulijete pomalo u kalup.
    Ako nisu potpuno rijetke, kreme će napravit lijepe šare.
  6. Kad krenete ulijevat bijelu čokoladu ni slučajno nemojte mješat samo lagano ulijevajte kao da pišete po torti ako promješate žlicom (ili nečim) sve će se pretvorit u jednu boju, iako to ništa ne mjenja na okusu samo na izgledu.
  7.   Bijelo Čokoladna Torta 
    Napomena:
    Ovo gore navedene su orginal mjere za kalup 28cm, ..torta na slici je pravljena u kalupu 18cm, samo sve mjere prepolovite, a biskvit sam pekla od 1 jaja (1 žlica šećera, 1 žlica brašna, pola žlićice praška za pecivo).

Još slika

Related Posts:

  • Naučite potez kojim nekome možete spasiti život: Koštaće vas samo 1 minut vremena! – VIDEOVerovatno ste se barem jednom našli u situaciji kada nekom zapadne komad hrane u grlu, što nikako nije dobar osećaj. Heimlichov zahvat obično rešava tu situaciju, ali što ako ste sami? Šta ako ne postoji niko da vam u tom tr… Read More
  • BUDUĆNOST NA VAŠIM RUKAMA: Šta otkriva oblik ruke i prstijuVaše ruke puno govore kakva ste osoba i kakav imate karakter, međutim, treba da znate da ih protumačite Proricanje budućnosti iz dlana ili hiromantija jedna je od najpoznatijih i (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More
  • Torta od putera i vanile Sastojci 4 jajeta 200 g šećera 75 g brašna 75 g skroba (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kašičica praška za pecivo kesica pudinga od vanile 5 dl mleka 2 kesice vanilin-šećera 250 g putera 100 g cr… Read More
  • Mantije: Stari recept koji se čuva od zaborava!Mantija predstavlja vrstu pite sa mesom. Fantastičnog je ukusa i da bi se napravila potrebno je malo više truda ali se itekako isplati. Sastojci: – 500 ml mlake vode – 1 kašičica soli – 850 gr brašna – 700 gr junećeg … Read More
  • Pita sa mesom Sastojci: – kore za pitu 500 g – mešano mleveno meso 500 g – crni luk 1 glavica – praziluk (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 struk – so po ukusu – biber 1 kašičica – aleva paprika 1 kašičica – sv… Read More

0 komentari :

Objavi komentar