-
BISKVIT
Umutit jaja sa
šećerom, dodat brašno i malo praška za pecivo. Ulit u kalup (promjera
28cm), peći na lagano (160°-170°C) oko 15-20min.
Pećeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi nemojte ga ni slučajno
odvajat od kalupa, nemojte ga odvajat od dna kalupa ni nožem obrubit
stranice koje su se zalijepile za kalup...znači kako ste ga izvadili iz
pećnice tako ga ostavite da se ohladi...ako ga budete odvojili od
stijenka kalupa, kad je uilijete, krema će vam curit iz kalupa, a ako ga
odvojite od dna kalupa, kad ulijete kremu biskvit će vam isplivat na vrh kalupa.
Znači pečeni biskvit NEMOJTE DIRAT, ostavite ga da se hladi takav kakav je izašao iz pećnice i na takav ulijte kremu !!!!!!!!
-
Kreme stavite kuhat istovremeno u 2 tećice (u jednu bijelu, a u drugu tamnu čoko.) puno brže će vam bit gotovo.
BIJELA KREMA:
Stavit kuhat mlijeko sa šećerom,
kad se mlijeko ugrijalo dodajte mu čokoladu, maknite s vatre i pjenjačom
mješajte (brzo mješajte), opet malo vratite na laganu vatru pa opet
maknite i mješajte, znači mlijeko vam ne mora provrit ni previše se
ugrijat, to tako ponovite par puta dok se ne rastopi cijela čokolada.
Ohladit (dok se hladi, povremeno isto pjenjačom promiješajte) i u hladno dodat 150ml šlaga od slatkog vrhnja (vrhnje ulupajte u šlag) i na kraju 2 želatine (želatinu napravit po uputama na pakiranju). ja koristim ovu želatinu.
-
TAMNA KREMA
sve isto kao i za bijelu kremu samo sa tamnom čokoladom
-
Slaganje:
Biskvit ostavite u
kalupu (OBAVEZNO) i na njega ulijte tamnu čokoladu i prošarajte bijelom,
stavit u hladnjak (najbolje preko noći, možete čak i jedno sat vremena
stavit u zamrzivač, pa preselit u hladnjak).
-
Kreme vam ne bi smjele bit skroz
rijetke...jer će se smjese odmah izmiješat i nećete dobit ovakve šare na
tori, znači ako su vam smjese potpuno vodenaste ostavite ih u frižideru
da se malo stegnu (želatina će ih stegnit) i onda ih ulijete pomalo u
kalup.
Ako nisu potpuno rijetke, kreme će napravit lijepe šare.
-
Kad krenete ulijevat bijelu
čokoladu ni slučajno nemojte mješat samo lagano ulijevajte kao da pišete
po torti ako promješate žlicom (ili nečim) sve će se pretvorit u jednu
boju, iako to ništa ne mjenja na okusu samo na izgledu.
-
Napomena:
Ovo gore navedene su orginal mjere za kalup 28cm, ..torta na slici je
pravljena u kalupu 18cm, samo sve mjere prepolovite, a biskvit sam
pekla od 1 jaja (1 žlica šećera, 1 žlica brašna, pola žlićice praška za
pecivo).
0 komentari :
Objavi komentar