Sastojci
- 500 gr bijelog graha
- 1 velika glavica luka
-
4 cena bijelog luka
- 1 veca mrkva
- 1 crvena paprika
- 300-400 gr suhog mesa
- 2 kasike ljutog ajvara
- 1 kasika crvene paprike
- 1 kasicica mljevenog kima
- 2-3 lovorova lista
- biber,vegeta
Priprema
- Težina:
-
Noc prije grah potopiti u hladnu vodu i ostaviti da prenoci.Sutradan grah oprati,staviti u serpu,nasuti vodu i prokuhati.Vodu baciti,nasuti novu i staviti na ringlu da prokuha.Dodati sjeckani crveni i bijeli luk,sjeckanu mrkvu,papriku isjeckanu na kockice,ajvar,crvenu papriku,biber,kim i vegetu.Kuhati 2,5-3 sata na laganoj vatri dok se grah ne skuha,najbolje da provjeravate s vremena na vrijeme jer sve zavisi i od graha koji koristite.Po potrebi dosipati vode.30 min.prije kraja dodati nasjeckano suho meso.Po potrebi dodajte jos vegete ili soli.
-
Ja ne koristim zaprsku,jednostavno pred kraj ne dodajem vodu nego pustim da voda ispari do gustine koju zelim,vi ako zelite mozete staviti.
0 komentari :
Objavi komentar