14. studenoga 2014.

Bijeli grah sa suhim mesom


Sastojci

  •   500 gr bijelog graha
  •   1 velika glavica luka
  •   4 cena bijelog luka

  •   1 veca mrkva
  •   1 crvena paprika
  •   300-400 gr suhog mesa
  •   2 kasike ljutog ajvara
  •   1 kasika crvene paprike
  •   1 kasicica mljevenog kima
  •   2-3 lovorova lista
  •   biber,vegeta



Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Noc prije grah potopiti u hladnu vodu i ostaviti da prenoci.Sutradan grah oprati,staviti u serpu,nasuti vodu i prokuhati.Vodu baciti,nasuti novu i staviti na ringlu da prokuha.Dodati sjeckani crveni i bijeli luk,sjeckanu mrkvu,papriku isjeckanu na kockice,ajvar,crvenu papriku,biber,kim i vegetu.Kuhati 2,5-3 sata na laganoj vatri dok se grah ne skuha,najbolje da provjeravate s vremena na vrijeme jer sve zavisi i od graha koji koristite.Po potrebi dosipati vode.30 min.prije kraja dodati nasjeckano suho meso.Po potrebi dodajte jos vegete ili soli.
  2. Ja ne koristim zaprsku,jednostavno pred kraj ne dodajem vodu nego pustim da voda ispari do gustine koju zelim,vi ako zelite mozete staviti.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar