10. srpnja 2014.

Šubarice

Ruske kape ili šubarice
BISKVIT
4 jaja
130 g šećera
80 ml ulja
320 g brašna
2 dl mlijeka
1 vrećica praška za pecivo
2 žlice kakaa
KREMA
2 pudinga od vanilije
50 g gustina
60 g šećera
8 dl mlijeka
150 g bijele čokolade
250 g maslaca
GLAZURA
100 g tamne čokolade za kuhanje
30 ml dl ulja
UKRAŠAVANJE
100 g kokosovog brašna



PRIPREMA BISKVITA

  • Jajima odvojite žumanjke i bjelanjke pa samo žumanjke kratko izmutite sa šećerom.
Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao a zatim im dodajte ulje i mlijeko i sve lagano miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini.
Bjelanjke umutite posebno, par minuta pa ih dodajte u prethodnu posudu sa brašnom.
Sve miješajte vrlo lagano dok smjesa ne postane jednolična.
Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu.
Pecite na 180°C 15 minuta.



PRIPREMA KREME

Pomiješajte gustin, puding od vanilije i šećer te svemu dodajte 1 dl hladnog mlijeka.
Preostalih 7 dl mlijeka zagrijte do vrenja i ulijte smjesu sa pudingom.
Kremu miješajte cijelo vrijeme dok se krema kuha da se ne stvore grudice.
Kad je krema gotova ostavite je da se hladi.
Maslac pjenasto umutite električnim mikserom pa ga dodajte ohlađenoj smjesi.
Bijelu čokoladu istopite na pari i izlijte u ohlađenu kremu te ju ostavite da se potpuno ohladi.

PRIPREMA GLAZURE
Na zagrijanom ulju otopite čokoladu.

SLAGANJE RUSKIH KAPA
 Kad se biskvit ohladio prerežite ga po sredini da dobijete dva biskvita iste  debljine a zatim svaki izdubite rubom čaše da dobijete kapice za punjenje  kremom.
 Svaku kapicu premažite kremom pa ju preklopite drugom i lagano stisnite.
 Rubove kapica također premažite kremom, a zatim ih uvaljajte u kokosovo  brašno.
 Pokrov kapica premažite pripremljenom glazurom. Ostaviti na hlađenje 1 sat u  frižider.

0 komentari :

Objavi komentar