- SASTOJCI
- 200 g maslaca
- 160 g bijelog šećera
- 160 g smeđeg šećera
- 5 g soli
- 2 jaja
- 6 ml arome vanilije
- 400 g brašna za kolače
- 6 g sode bikarbone
- 400 g čokolade za kuhanje
- 160 g lješnjaka
PRIPREMA ČOKOLADNIH ČIPOVA
Jaja istucite električnim mikserom. Maslac omekšajte na sobnoj temperaturi.Pomiješajte električnim mikserom bijeli i smeđi šećer, sol, sodu bikarbonu te omekšani maslac pri najnižoj brzini.
Dodajte tučena jaja pa ponovno izmješajte smjesu mikserom pri najnižoj brzini.
U smjesu dodajte brašno i izmješajte smjesu mikserom.
Na kraju ručno umiješajte nasjeckane lješnjake i čokoladu nalomljenu na komadiće promjera cca. 0.5 cm.
Lim za pečenje obložite pek papirom pa na njega položite od smjese ručno oblikovane čokoladne čipove.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C oko 10 minuta.
Čokoladne čipove čuvajte u zatvorenoj posudi kako bi dulje očuvali hrskavost.
0 komentari :
Objavi komentar