Iako vrijeme ovih dana ne pokazuje baš neko ljetno lice, ljetnog povrća je pun vrt pa u nedostatku ideje što skuhati najbolje je uputiti se baš u vrt i ideja će doći sama po sebi. Naravno, ako si to možete priuštiti. A ako ne, dobra je opcija također opelješiti baku, mamu ili svekrvu za kakvo ukusno svježe povrće ili u krajnjem slučaju kupiti. Ehh što se može…ručak se skuhati mora ;) Ovakav jednostavan umak za tjesteninu je odlično rješenje za ručak na brzinu. Sve namirnice zahtjevaju vrlo kratko vrijeme termičke obrade pa tako u malo vremena možete zgotoviti doista zdrav i ukusan obrok. Ovo je u biti neka vrst poznatog francuskog specijaliteta Ratatouille samo što sam u ovom receptu patliđane zamijenila tikvicama i ispalo je stvarno super – pravi brzi ljetni ručak
Potrebno:
2 luka
1-2 tikvice
2 paprike
5-6 paradajza (ako nemate možete upotrijebiti konzerviranu rajčicu)
vegeta, sol, papar
Priprema:
Sve povrće sitno nasjeckati. Paradajzu oguliti kožicu pa ga tek onda usitniti.
Na malo ulja pržiti zajedno luk i papriku, dodati nakon nekoliko minuta i tikvice pa pržiti 15-tak min. Dodati tada i paradajz, začiniti po ukusu pa uz povremeno miješanje pirjati dok se sve povrće lijepo ne poveže i lagano raskaša. (cca 15-20 min)
Ako vam se umak učini prerijedak slobodno dodajte žlicu dvije brašna razmućenog sa malo vode kako bi se umak zgusnuo.
Poslužite uz tjesteninu po želji.
Pssst! Zaljubljenici u ljutu i žestoku hranu mogu si pomoći tako da u gotov umak umiješaju jednu ili dvije sitno sjeckane ljute papričice. Ovo će umaku dati baš jednu posebnu notu – umak koji u isto vrijeme žari, pali i osvježava
Dobar tek!
Recept u slikama:
Potrebno:
2 luka
1-2 tikvice
2 paprike
5-6 paradajza (ako nemate možete upotrijebiti konzerviranu rajčicu)
vegeta, sol, papar
Priprema:
Sve povrće sitno nasjeckati. Paradajzu oguliti kožicu pa ga tek onda usitniti.
Na malo ulja pržiti zajedno luk i papriku, dodati nakon nekoliko minuta i tikvice pa pržiti 15-tak min. Dodati tada i paradajz, začiniti po ukusu pa uz povremeno miješanje pirjati dok se sve povrće lijepo ne poveže i lagano raskaša. (cca 15-20 min)
Ako vam se umak učini prerijedak slobodno dodajte žlicu dvije brašna razmućenog sa malo vode kako bi se umak zgusnuo.
Poslužite uz tjesteninu po želji.
Pssst! Zaljubljenici u ljutu i žestoku hranu mogu si pomoći tako da u gotov umak umiješaju jednu ili dvije sitno sjeckane ljute papričice. Ovo će umaku dati baš jednu posebnu notu – umak koji u isto vrijeme žari, pali i osvježava
Dobar tek!
Recept u slikama:
0 komentari :
Objavi komentar