Ima već dosta vremena kako se spremam objaviti recept za ovo jelo, samo eto nikako da uhvatim vremena. Ove se nedjelje ukazala idealna prilika da pripremim nešto takvo i ovi su se šareni pileći ražnjići pokazali odličnom kombinacijom za ručak. Ako ste možda pomislili kako je ovo nešto komplicirano, varate se, nastavite čitati pa ćete se uvjeriti u jednostavnost postupka. Dakle, kako dobiti lijepe šarene i dekorativne komadiće rolanog mesa na štapićima? Ništa lakše! Veće odreske treba napuniti željenim nadjevom (pečene tikvice i panceta u mom slučaju), zarolati, složiti rolice jednu do druge i štapićima za ražnjiće probiti sve slojeve rolica. Izrezati nožem na komade između štapića (vidi sliku) i to je to! Tako svi komadići ostanu lijepog oblika, jednostavno ih prebacite na lim za pečenje i u pećnicu s njima E sad, što se tiče vrste mesa, na ovaj se način mogu pripremiti sve vrste mesa a i varijacija punjenja je bezbroj. Sve ovisi o vama i vašoj mašti i željama. Pileće bijelo meso je po svojoj strukturi prilično suho pa ga je dobro puniti pancetom čija će ga masnoća prilikom prženja omekšati. Prepržene tikvice u toj kombinaciji su također dobra opcija jer idealno razblažuju okus pancete i sve skupa čine puno ukusnijim i sočnijim. I još jedna bitna stvar, ako pripremate pileće bijelo meso na ovaj način, potrebno ga je peći na visokoj temperaturi na gril funkciji u pećnici ili na roštilju, i to vrlo kratko – 10-tak minuta s jedne i isto toliko s druge strane, jer će predugim pečenjem meso biti presuho! Eto, nema razloga da već danas ne napravite svoje šarene ražnjiće i oduševite i sebe i svoje ukućane svojim malim kulinarskim umijećem Razbijte seriju dosadnih predvidivih ručkova nečim ovakvim i odmah ćete se boje osjećati Sa ovakvim ručkom ćete biti gotovi u svega 30-45 minuta. Mi smo za prilog imali pommes frittes ali isto tako u obzir može doći pire ili pečene police.
- 2-3 komada pilećih prsa bez kosti
- nekoliko tankih šnita pancete
- 1 tikvica
- vegeta, papar, sol
- 1 dl bijelog vina, malo ulja
- štapići za ražnjiće
Priprema:
- Meso isjeći na tanke veće odreske, malo ga istući batom za meso da bude što tanje.
- Tikvice izrezati na tanke trake i brzo prepeći na tavici na malo ulja.
- Na svaki komad odreska stavljati po šnitu pancete i prepečene tikvice, zarolati i odlagati na pladanj.
- Složiti po tri rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiža u malim razmacima (vidi sliku) pa oštrim nožem prerezati kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po tri rolice. (vidi sliku)
- Slagati ražnjiće na lim za pečenje, premazati mješavinom vina, ulja i vegete i pržiti kratko s jedne i sa druge strane na grill tavi ili u pećnici na gril funkciji ili na roštilju (ako imate roštilj )
Poslužiti uz prilog po želji i salatu.
Dobar tek!
Recept u slikama:
0 komentari :
Objavi komentar