30. lipnja 2015.

Light Blue torta

đđđđđđđđ Light Blue tortaSastojci za koru:
  • 4 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 100 g mljevenih oraha
Fil 1:
  • 0.5 l mlijeka
  • 10 kašika šećera
  • 2 vrećice vanilija šećera
  • 250 g margarina
  • 250 g prženih mljevenih lješnjaka
Fil 2:
  • 0.5 l mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 6 krem bananica
2 vrećice šlaga (po želji) za dekoraciju.
Priprema kora za tortu:
Jaja i šećer mikserom mutiti dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Nakon toga dodati brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe. Sve to promješajte kašikom dok se brašno ne uklopi u smjesu.
Pecite i nakon pečenja presjecite koru na pola.
(postupak ponovite još jednom za drugu koru tako da ćete dobiti četiri kore)
Fil 1:
Mlijeko, šećer i vanilija šećer spojite i kuhajte. (ne treba proključati). U to dodajte 5 kašika brašna i promješajte dok je jos na vatri. Nakon toga u tu smjesu dodajte 250 g margarina. Promješajte da se margarin rastopi i ostavite da se ohladi.
Fil 2:
Skuhati 1 puding od vanilije, ostaviti da se ohladi. U njega dodati sitno sječene krem banane.
Filovati hladne kore filovima naizmjenično.
Kora, prvi fil, kora, drugi fil i tako jos jednom. Šlagom ukrasite tortu po želji i ostavite par sati u frizider do posluzenja.
Napomene: Tortu možete pripremiti i sa tri kore i jednim filom.
Na slici su tri kore i oba fila.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar