Sastojci za koru:
Fil 1:
Fil 2:
2 vrećice šlaga (po želji) za dekoraciju.
Priprema kora za tortu:
Jaja i šećer mikserom mutiti dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Nakon toga dodati brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe. Sve to promješajte kašikom dok se brašno ne uklopi u smjesu.
Pecite i nakon pečenja presjecite koru na pola.
(postupak ponovite još jednom za drugu koru tako da ćete dobiti četiri kore)
Pecite i nakon pečenja presjecite koru na pola.
(postupak ponovite još jednom za drugu koru tako da ćete dobiti četiri kore)
Fil 1:
Mlijeko, šećer i vanilija šećer spojite i kuhajte. (ne treba proključati). U to dodajte 5 kašika brašna i promješajte dok je jos na vatri. Nakon toga u tu smjesu dodajte 250 g margarina.
Promješajte da se margarin rastopi i ostavite da se ohladi.
Fil 2:
Skuhati 1 puding od vanilije, ostaviti da se ohladi. U njega dodati sitno sječene krem banane.
Filovati hladne kore filovima naizmjenično.
Kora, prvi fil, kora, drugi fil i tako jos jednom. Šlagom ukrasite tortu po želji i ostavite par sati u frizider do posluzenja.
Kora, prvi fil, kora, drugi fil i tako jos jednom. Šlagom ukrasite tortu po želji i ostavite par sati u frizider do posluzenja.
Napomene: Tortu možete pripremiti i sa tri kore i jednim filom.
Na slici su tri kore i oba fila.
Na slici su tri kore i oba fila.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar