3. ožujka 2015.

Natina puding torta

natina puding torta
  • BISKVIT:
  • 9 jaja
  • 9 žlica šećera
  • 2,5 dcl ulja
  • 4 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • FIL 1:
  • 1 vrećica pudinga od čokolade
  • 2 žlice šećera
  • 400 ml mlijeka
  • FIL 2:
  • 1 vrećica pudinga od maline
  • 2 žlice šećera
  • 400 ml mlijeka
  • FIL 3:
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 400 ml mlijeka
  • OSTALO:
  • 600 ml šlaga
  • GLAZURA:
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 100 gr margarina

Dok sam malo razgledavala recepte dobila sam ideju kako bi mogla napraviti tortu po mome ukusu, pa je tako nastala ova moja puding torta. Puding torta nije zahtjevna za napraviti i

preporučujem da isprobate ovaj recept, jer jednostavno se topi u ustima. U tortu ide dosta pudinga u kombinaciji sa šlagom, pa vjerujem da joj djeca neće moći odoljeti.

PRIPREMA BISKVITA:
1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i izmutiti bjelanjke.
2. Posebno izmutiti žumanjke sa šećerom da dobijete pjenastu smjesu.
3. Dodati ulje i brašno pomješano sa praškom za pecivo.
4. Na kraju ubacite čvrsto izrađene bjelanjke, koje sjedinite sa ostalom smjesom miješajući kuhačom.

žuta smjesa







5. Biskvit sam salila u obruč od okruglog kalupa koji je stajao na većoj tepsiji obloženoj masnim papirom.
smjesa-u-kalupu






 

6. Ispeći od ove smjese 4 biskvita.
7. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva.

žuti biskvit






 

8. Svaki biskvit kada vadite, potrebno je nožem proći oko obruča da se odvoji i samo odlijepiti masni papir, tako dobijete ljepši (uredniji) izgled biskvita.
OSTALO:
1. Izmutiti šlag i podjeliti na tri dijela.

PRIPREMA FILA 1:
1. Pomiješati puding od čokolade i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.

fil od čokolade






 

PRIPREMA FILA 2:
1. Pomiješati puding od maline i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.

fil od maline






 

PRIPREMA FILA 3:
1. Pomiješati puding od vanilije i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.

3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.

fil od vanile






 

GLAZURA:
1. Na pari rastopiti čokoladu i margarin.
2. Kada se malo rashladi može se preliti preko torte.

SLAGANJE:
1. Biskvit – fil od čokolade

prvi-fil







2. Biskvit – fil od maline
drugi-fil







3. Biskvit – fil od

vanilije – biskvit

šlag na torti






4. Dekoracija – preliti čokoladnom glazurom i dok se još ne stvrdne kapnuti na nekoliko mjesta istopljenu bijelu čokoladu, koju treba povlačiti čačkalicom kako bi dobili zvjezdice.
čokoladne zvjezdice

0 komentari :

Objavi komentar