- BISKVIT:
- 9 jaja
- 9 žlica šećera
- 2,5 dcl ulja
- 4 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- FIL 1:
- 1 vrećica pudinga od čokolade
- 2 žlice šećera
- 400 ml mlijeka
- FIL 2:
- 1 vrećica pudinga od maline
- 2 žlice šećera
- 400 ml mlijeka
- FIL 3:
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 2 žlice šećera
- 400 ml mlijeka
- OSTALO:
- 600 ml šlaga
- GLAZURA:
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 100 gr margarina
-
preporučujem da isprobate ovaj recept, jer jednostavno se topi u ustima. U tortu ide dosta pudinga u kombinaciji sa šlagom, pa vjerujem da joj djeca neće moći odoljeti.
PRIPREMA BISKVITA:
1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i izmutiti bjelanjke.
2. Posebno izmutiti žumanjke sa šećerom da dobijete pjenastu smjesu.
3. Dodati ulje i brašno pomješano sa praškom za pecivo.
4. Na kraju ubacite čvrsto izrađene bjelanjke, koje sjedinite sa ostalom smjesom miješajući kuhačom.
5. Biskvit sam salila u obruč od okruglog kalupa koji je stajao na većoj tepsiji obloženoj masnim papirom.
6. Ispeći od ove smjese 4 biskvita.
7. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva.
8. Svaki biskvit kada vadite, potrebno je nožem proći oko obruča da se odvoji i samo odlijepiti masni papir, tako dobijete ljepši (uredniji) izgled biskvita.
OSTALO:
1. Izmutiti šlag i podjeliti na tri dijela.
PRIPREMA FILA 1:
1. Pomiješati puding od čokolade i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
PRIPREMA FILA 2:
1. Pomiješati puding od maline i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
PRIPREMA FILA 3:
1. Pomiješati puding od vanilije i šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhati.
2. Kada zakuha mlijeko dodati puding i miješati dok nije gotovo.
3. Nakon što se puding ohladi umiješati trećinu pripremljenog šlaga.
GLAZURA:
1. Na pari rastopiti čokoladu i margarin.
2. Kada se malo rashladi može se preliti preko torte.
SLAGANJE:
1. Biskvit – fil od čokolade
2. Biskvit – fil od maline
3. Biskvit – fil od
vanilije – biskvit
4. Dekoracija – preliti čokoladnom glazurom i dok se još ne stvrdne kapnuti na nekoliko mjesta istopljenu bijelu čokoladu, koju treba povlačiti čačkalicom kako bi dobili zvjezdice.
0 komentari :
Objavi komentar