Slijedi recept za još jedan Slatki dar kojeg možete napraviti svojim bližnjima za poklon ovog Božića. Cimetasti, narančasti i savršeno hrskavi... mmm. Nema drugog opisa za ove kolačiće. Osim možda da ih je vrlo jednostavno napraviti, a oblikovati ih možete po želji...
Tuile na francuskom znači, komadić, pločica. No vi od ovih kolačića možete napraviti oblik kakav želite. Pa tako možete oblikovati ovakve "cigarete", zatim čašice za npr. sladoled ili neku slasnu kremu, leptiriće... Zapamtite ovaj recept i iskoristite ga u raznim desertima ili ovako same, umočene u malo tamne čokolade.
TUILES OD NARANČE I CIMETA
2 bjelanjka
90 g šećera
1 žlićica cimeta
ribana korica jedne naranče
50 g brašna
75 g rastopljenog maslaca
Zagrijte pećnicu na 200°C. Istucite bjelanjke mikserom taman dok ne očvrsnu. Dodajte šećer postepeno te miksajte dok smjesa ne postane sjajna. Dodajte cimet i koricu naranče te brašno i rastopljeni maslac lagano mješajući pjenjačom.
Na lim za pečenje pokriven papirom stavljajte po jednu veliku žlicu smjese te ju tanko i ravnomjerno razmažite u krug (ili željeni oblik). Pecite oko 7 minuta ili do zlatne boje. Ostavite vrlo kratko da se ohladi te uzmite kuhaču i namotajte na držak. Skinite oblik i ostavite da se ohladi do kraja.
Za čašice vruće tijesto položite na obrnutu čašu. Ostale oblike možete napraviti tako da u papiru izrežete oblik, položite ga na papir za pečenje i na otvor nanesete smjesu. Maknite papir i pecite prema uputama gore.
Savjet: pojedite ih isti dan dok su hrskavi, no mislim da to neće biti problem.
Podijelite recept sa prijateljima kako bi i oni uživali u finim kolačima. :)
Tuile na francuskom znači, komadić, pločica. No vi od ovih kolačića možete napraviti oblik kakav želite. Pa tako možete oblikovati ovakve "cigarete", zatim čašice za npr. sladoled ili neku slasnu kremu, leptiriće... Zapamtite ovaj recept i iskoristite ga u raznim desertima ili ovako same, umočene u malo tamne čokolade.
TUILES OD NARANČE I CIMETA
2 bjelanjka
90 g šećera
1 žlićica cimeta
ribana korica jedne naranče
50 g brašna
75 g rastopljenog maslaca
Zagrijte pećnicu na 200°C. Istucite bjelanjke mikserom taman dok ne očvrsnu. Dodajte šećer postepeno te miksajte dok smjesa ne postane sjajna. Dodajte cimet i koricu naranče te brašno i rastopljeni maslac lagano mješajući pjenjačom.
Na lim za pečenje pokriven papirom stavljajte po jednu veliku žlicu smjese te ju tanko i ravnomjerno razmažite u krug (ili željeni oblik). Pecite oko 7 minuta ili do zlatne boje. Ostavite vrlo kratko da se ohladi te uzmite kuhaču i namotajte na držak. Skinite oblik i ostavite da se ohladi do kraja.
Za čašice vruće tijesto položite na obrnutu čašu. Ostale oblike možete napraviti tako da u papiru izrežete oblik, položite ga na papir za pečenje i na otvor nanesete smjesu. Maknite papir i pecite prema uputama gore.
Savjet: pojedite ih isti dan dok su hrskavi, no mislim da to neće biti problem.
Podijelite recept sa prijateljima kako bi i oni uživali u finim kolačima. :)
0 komentari :
Objavi komentar