1. prosinca 2014.

Domaća mozzarella

Sastojci

  •  4 l mlijeka
  •  1u vrh puna žličica limunske kiseline
  •  pola žličice Sirila
  •  malo soli

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Količina od koje ja radim su 4 litre domaćeg mlijeka, koje naručim od svoje kumice sa placa.
     Uključim plinski štednjak na minimum i stavim gore mlijeko. Odmah ubacim u vrh punu žlićicu limunske kiseline. Lagano promiješam i čekam da se temperatura digne na 38 Nives Celzijusa.
    Cca, gledati da ne pređe 40 NC.
    Može poslužiti i običan toplomjer, samo ga dobro oprati.
    Kad se digne tem., ubaciti pola žličice "Sirila".


    Ima ga u apotekama. Plin isključiti.
    Poklopiti i ostaviti na toplome.

    Nakon 1 h procijediti sir, a sirutku sačuvati. Dobra je za popiti, onak rashlađena.

    Preko sira preliti cca 2-3 litre kipuće slane vode.
    Početo mješati, špatlama, lopaticama, kuhačama,
    a kad se prohladi izvući van, pa rukama.
    Dosoloti po ukusu.

    Mora biti rastezljiva i imati površinski sjaj.
    Što se više hladi, bit će kruća.
    Na kraju omotati prozirnom naylon folijom za kućanstva i puknut u frižider na hlađenje.


Posluživanje

Meni je najbolja na pizzi, a može i solo, s rajčicom, maslinovim uljem, bosiljkom,.....................

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar