Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Količina od koje ja radim su 4 litre domaćeg mlijeka, koje naručim od svoje kumice sa placa.
Uključim plinski štednjak na minimum i stavim gore mlijeko. Odmah
ubacim u vrh punu žlićicu limunske kiseline. Lagano promiješam i čekam
da se temperatura digne na 38 Nives Celzijusa.
Cca, gledati da ne pređe 40 NC.
Može poslužiti i običan toplomjer, samo ga dobro oprati.
Kad se digne tem., ubaciti pola žličice "Sirila".
Ima ga u apotekama. Plin isključiti.
Poklopiti i ostaviti na toplome.
Nakon 1 h procijediti sir, a sirutku sačuvati. Dobra je za popiti, onak rashlađena.
Preko sira preliti cca 2-3 litre kipuće slane vode.
Početo mješati, špatlama, lopaticama, kuhačama,
a kad se prohladi izvući van, pa rukama.
Dosoloti po ukusu.
Mora biti rastezljiva i imati površinski sjaj.
Što se više hladi, bit će kruća.
Na kraju omotati prozirnom naylon folijom za kućanstva i puknut u frižider na hlađenje.
Posluživanje
Meni je najbolja na pizzi, a može i solo, s rajčicom, maslinovim uljem, bosiljkom,.....................
0 komentari :
Objavi komentar