1. prosinca 2014.

Sarmice


Fantove sarmiceSastojci
Broj osoba:
8 osoba
  •  2 glavice kiselog kupusa
  •  1 kg krupno mljevenog mesa (govedine, svinjetine)
  •  100 g Pancete Podravka By Podravka
  •  ¼ žličice muškatnog oraščića
  •  ¼ žličice cimeta Podravka By Podravka
  •  ¼ žličice klinčića u prahu
  •  1 žlica koncentrata rajčice Podravka By Podravka
  •  1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
  •  1 list Lovora sušenog Podravka By Podravka
  •  2 žlice ulja
  •  200 g suhog mesa
  •  1 žlica Vegete By Podravka
  •  1 Fant za punjenu papriku i sarmu By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
150 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Suhu slaninu sitno nasjeckajte i popecite na suhoj tavici.
  2. Sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu prelijte sa 100 ml mlake vode, promiješajte i ostavite stajati oko 10 minuta.
  3. 3
    Nakon toga dodajte mljeveno meso, popečenu slaninu, muškatni oraščić, cimet i klinčić u prahu pa sve dobro promiješajte.
  4. Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, a ako su listovi veliki, prerežite ih napola kako biste dobili manje sarmice.
  5. Na svaki list stavite 1 do 2 žličice mesnog nadjeva pa savijajte sarmice od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarmice pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude u koju ste nalili ulje.
  6. Sarmice uredno, ali vrlo tijesno posložite jednu uz drugu. Između sarmica stavite suho meso narezano na komade, lovorov list, pospite 1 žlicom Vegete, a zatim ih zalijte vodom u kojoj ste razmutili koncentrat rajčice. Po potrebi posolite.
  7. Kuhajte poklopljeno oko 2 sata na laganoj vatri. Za vrijeme kuhanja, jelo ne miješajte, nego samo povremeno protresite posudu.
  8. Pred kraj kuhanja umiješajte Gussnel prethodno razmućen u malo vode.

Posluživanje

Fantove sarmice poslužite uz pire od krumpira ili restani krumpir.

Savjet

Na početku kuhanja sarmice podlijte s malo tekućine, a zatim je tijekom pripreme po potrebi dolijevajte kako bi sarmice cijelo vrijeme bile prekrivene tekućinom

0 komentari :

Objavi komentar