- Broj osoba:
- 2 glavice kiselog kupusa
- 1 kg krupno mljevenog mesa (govedine, svinjetine)
- 100 g Pancete Podravka By Podravka
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- ¼ žličice cimeta Podravka By Podravka
- ¼ žličice klinčića u prahu
- 1 žlica koncentrata rajčice Podravka By Podravka
- 1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
- 1 list Lovora sušenog Podravka By Podravka
- 2 žlice ulja
- 200 g suhog mesa
- 1 žlica Vegete By Podravka
-
1
Fant za punjenu papriku i sarmu By Podravka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Suhu slaninu sitno nasjeckajte i popecite na suhoj tavici.
-
Sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu prelijte sa 100 ml mlake vode, promiješajte i ostavite stajati oko 10 minuta.
-
3
Nakon toga dodajte mljeveno meso, popečenu slaninu, muškatni oraščić, cimet i klinčić u prahu pa sve dobro promiješajte.
-
Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, a ako su listovi veliki, prerežite ih napola kako biste dobili manje sarmice.
-
Na svaki list stavite 1 do 2 žličice mesnog nadjeva pa savijajte sarmice od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarmice pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude u koju ste nalili ulje.
-
Sarmice uredno, ali vrlo tijesno posložite jednu uz drugu. Između sarmica stavite suho meso narezano na komade, lovorov list, pospite 1 žlicom Vegete, a zatim ih zalijte vodom u kojoj ste razmutili koncentrat rajčice. Po potrebi posolite.
-
Kuhajte poklopljeno oko 2 sata na laganoj vatri. Za vrijeme kuhanja, jelo ne miješajte, nego samo povremeno protresite posudu.
-
Pred kraj kuhanja umiješajte Gussnel prethodno razmućen u malo vode.
0 komentari :
Objavi komentar