1. prosinca 2014.

Punjene slane palačinke


Palačinke za ručak

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Za palačinke:

  •  2 jaja
  •  225 g brašna
  •  650 ml mleka
  •  30 ml ulja
  •  pola kašičice soli
  •  pola kašičice šećera
  • Za punjenje:

  •  1 kašičica pesto od bosiljka ili ajvara
  •  nekoliko kriškica brie sira ili nekog lako topljivog sira
  •   sušenog paradajza iz ulja

  •   pečena ili kuvana piletina
  •  po ukusu so i biber

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Jednostavno
  1. Sigurna sam da svi znate kako napraviti palačinke.Možete koristiti ovaj recept ili napraviti po vašem receptu. Ja svaki put volim da isprobam novi recept pa onda vidim koja je razlika između onog koji stalno koristim i ovog novog,pa onda odlučim koji više volim.
    Umutiti jaja sa žicom, dodati mleko, šećer,so,ulje i na kraju brašno i sve umutiti u smesu, koja nema grudvica. ( originalni recept kaže staviti i pola kašičice praška za pecivo, ja nisam i palačinke su ispale odlične i bez njega )
    Umućenu smesu ostaviti oko sat vremena u frižideru.
    Ja sipam kap dve ulja samo za prvu palačinku, kasnije više ne sipam, jer ima dovoljno ulja u testu. Peći palačinke na umerenoj temperaturi,dok ih ne ispečete sve.
  2. Ja sam koristila piletinu, koju sam već imala od prehodnog dana, vi, ili koristiti meso iz supe ili ispeći na roštilju ili roštilj tavi pileće belo meso i iseći na sitne kocke.
  3.   Punjene slane palačinke
    Na palačinku,ali malo dalje od ivice, da imate dovoljno da preklopite preko fila,premazati samo u jednu ravnu liniju pesto od bosiljka ili ajvar ( meni su sa pestom božanstvene ) preko staviti tanje šnitice brie sira,preko staviti piletinu,preko piletine staviti komadiće sušenog paradajza i na kraju staviti još jednu šniticu brie sira i grančicu peršuna.
    Zaviti u palačinku i staviti na tanjir.
    Napraviti još koliko želite za ručak,meni je bilo dovoljno dve palačinke, mom mužu tri.
    Staviti ih sve na tanjir i staviti u rernu na vrlo kratko, koju ste prethodno uključili da se zagreje,isjljučiti je i ostaviti palačinke za 2 do 3 minuta da se sir otopi.
    Možete ih poslužiti i bez da otopite sir. Meni su lepše sa otopljenim.
  4. Palačinke za ručak 
    Prijatan vam ručak,uz čašicu bijelo vina !!

0 komentari :

Objavi komentar