5. prosinca 2014.

Slane perece





Slane perece

Sastojci

  •  700 gr

    brašna
  •  250 gr putera
  •  1 dcl ulja
  •  25 gr svežeg kvasca
  •  250 ml mleka
  •  1 kašičica šećera
  •  2 kašičice susama
  •  2 kašičice kima
  •  2 kašičice krupne morske soli

Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. U mlako mleko staviti šećer i izmrvljen kvasac i sačekati da kvasac počne da peni.


          

  2. Za to vreme puter izmešati sa uljem, dodati odmah kim, susam i so.

  3. Dodati nadošli kvasac i sve umesiti sa prosejanim brašnom. 


  4.  Testo odmah razvući na radnoj podlozi, modlom vaditi perece i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje ili trajnom pekarskom folijom.


  5. Peći 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.


Još slika


0 komentari :

Objavi komentar