-
U originalnom starom receptu koristila se ovcetina, u danasnje vrijeme priprema se uglavnom sa janjetinom.
Isto tako u originalnom receptu dodaju se i janjeci bubrezi ili
krvavice. Za intezivniji i bogatiji okus ovog jela ili ako jednostavno
zelite pripremiti staru verziju ovog recepta onda savjetujem da dodate
krvavice ili bubrege. Sve sitno nasjeckano.
Sto se tice krumpira mozete pripremiti sa brasnastim ili sa krumpirom tvrde teksture, kako zelite.
Umjesto luka mozete dodati nasjeckani poriluk ili kombinirati obadvoje.
Od korjenastog povrca dodajte obavezno mrkvu i pastrnjak, ako
nemozete naci pastrnjak onda dodajte repu (svjezu, ne kiselu! :-) )
-
Meso narezati na male komadice.
Dodati samo malo soli, papra i secer i sve promijesati. Uvaljati u
brasno i isprziti samo na par minuta tek toliko da dobije boju. Ostaviti
na toplom.
-
Luk nasjeckati na kolutove.
Povrce na male komade.
Krumpir mozete samo oprati i ostaviti koru. Narezati na ploske.
-
Vatrostalnu zdjelu premazati sa maslacem.
Zatim slagati: prvi red krumpira, pa red luka, red mesa i povrca,
dodati zacine, sol i papar i zavrsiti sa redom krumpira i jos malo
posoliti i popapriti po potrebi.
-
U 600ml vode otopiti kocku za
juhu, dodati Worstershire umak i preliti preko slozenca. Dodajte vode da
bude nesto malo manje od zadnjeg reda krumpira dakle nesmije biti
preko.
Krumpir premazati sa otopljenim maslacem.
Poklopiti ili dobro prekriti sa folijom.
Staviti peci u vec zagrijanu pecnicu na 170 C.
Peci oko sat i pol, ako pripremate sa ovcetinom onda 2 - 2 i pol
sata. Izvaditi, maknuti foliju ili poklopac i vratiti u pecnicu da se
jos malo zapece , oko 15 minuta.
-
Servirajte uz salatu po izboru.
0 komentari :
Objavi komentar