5. prosinca 2014.

Mini mafini od heljde i borovnica



Sastojci

  • za 30 mini mafina (veličina vanilica):

  •  5 kasike heljdinog brasna (integralno)
  •  5 kasika psenicnog brasna (koristila sam belo, da smeksam masu)
  •  5 kasika Pahuljica po zelji (jecmene, ovsene, razene..)
  •  1 Jaje
  •  1/3 kasicice soda bikarbone(bez aluminijuma)

  •   stevija, po ukusu
  •  6 kasika Bademovog mleka
  •  2 kasike ulja
  •  Puna saka borovnica (moje su bile smrznute)
  •  Ekstrakt vanilije
  •  malo mlevenog cimeta



Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. Slobodno duplirajte dozu, moj kalup je za sitne kolacice :-)

    Izmutiti jaje pa dodati mleko, ulje, sodu b., brasno i pahuljice-ja sam ih stavila cele, mozete ih samleti ako hocete.

  2. Zasladiti po ukusu i dodati cimet i vaniliju.
    Dobicete redju smesu ali bez brige jaje ce sve lepo spojiti i mufini ce biti lepi cvrsti ali jako meki :-)
  3. Smesu uliti u kalup za mafine, ja sam pekla u silikonskom i ne koristim niti papir niti ulje za podmazivanje.
  4. Staviti da se pece na 160 stepeni, i posle 5-7 minuta kad malo porastu, izvaditi iz rerne i staviti od gore borovnice-mozete ih staviti i na pocetku zajedno sa smesom u kalup, ja ih stavim na pola pecenja jer mi tako ne potonu na dno :-)
  5. Vratiti u rernu i zapeci jos kratko dok ne porumene malo

0 komentari :

Objavi komentar