Sastojci
za 30 mini mafina (veličina vanilica):
- 5 kasike heljdinog brasna (integralno)
- 5 kasika psenicnog brasna (koristila sam belo, da smeksam masu)
- 5 kasika Pahuljica po zelji (jecmene, ovsene, razene..)
- 1 Jaje
-
1/3 kasicice
soda bikarbone(bez aluminijuma)
- stevija, po ukusu
- 6 kasika Bademovog mleka
- 2 kasike ulja
- Puna saka borovnica (moje su bile smrznute)
- Ekstrakt vanilije
- malo mlevenog cimeta
Priprema
- Težina:
-
Slobodno duplirajte dozu, moj kalup je za sitne kolacice :-)
Izmutiti jaje pa dodati mleko, ulje, sodu b., brasno i pahuljice-ja sam ih stavila cele, mozete ih samleti ako hocete.
-
Zasladiti po ukusu i dodati cimet i vaniliju.
Dobicete redju smesu ali bez brige jaje ce sve lepo spojiti i mufini ce biti lepi cvrsti ali jako meki :-) -
Smesu uliti u kalup za mafine, ja sam pekla u silikonskom i ne koristim niti papir niti ulje za podmazivanje.
-
Staviti da se pece na 160 stepeni, i posle 5-7 minuta kad malo porastu, izvaditi iz rerne i staviti od gore borovnice-mozete ih staviti i na pocetku zajedno sa smesom u kalup, ja ih stavim na pola pecenja jer mi tako ne potonu na dno :-)
-
Vratiti u rernu i zapeci jos kratko dok ne porumene malo
0 komentari :
Objavi komentar