-
prvo pripremiti ganache.Slatko
vrhnja zagrijati,dodati nasjeckanu cokoladu.Ostaviti par minuta i onda
izmijesati u glatku kremu.Ostaviti u frizider par sati.
-
250 ml mlijeka i 5 kasika secera
staviti da prokuha.U 50 ml mlijeka razmutiti zumanca i gustin i skuhati u
mlijeku gust krem.Skloniti sa ringle,dodati vaniliju i
cokoladu,izmijesati da se sve istopi i poveze,pokriti prozirnom folijom i
ostaviti da se skroz ohladi.U ohladjen krem dodati mekan puter i sve
dobro umutiti mikserom.
Slatko vrhnje i zelatin fix umutiti u cvrst slag i lagano ga umijesati u kremu.Ostaviti u frizider.
-
Rernu zagrijati na 200°.Pleh
obloziti papirom za pecenje.Za krofne staviti u serpu
vodu,mlijeko,so,puter i pustiti da prokuha i puter se istopi.Mijesajuci
drvenom kasikom istresti brasno i snazno mijesati nekih 30-60 sekundi
dok se tijesto ne pretvori u loptu i ne pocne odvajati od serpe i
kasike.Skloniti sa tingle i prohladiti malo.Muteci mikserom najvecom
brzinom dodavati 1 po 1 jaje i posle svakog jajeta dobro umutiti.Staviti
tijesto u spric kesu sa sirokim zvjezdastim nastavkom i spricati
krofnice na papir.Ja sam pravila malo manje i dobila sam 16 kom.od ove
mjere.Staviti ih rernu i peci dok ne budu zlatno zute,nekih 30-35 min i
ne otvarati rernu prilikom pecenja da se ne bi slijepile.Svaku krofnicu presjeci napola i ostaviti da se ohlade.
-
U spric kesu sa zvjezdastim
nastavkom staviti 3 kasike ganache i pritisnuti rukama tako da se
ganache razmaze po citavoj unutrasnjosti spric kese.Otvoriti kesu i
staviti zuti krem.Na donji dio princeza spricati fil,poklopiti drugom
polovicom krofnice.Ostatak ganache kreme zagrijati i isarati princeze
odozgo.
0 komentari :
Objavi komentar