Sastojci
- Broj osoba:
- 150 g Ražanog brašna
- 350 g Pšeničnog brašna
- 20 g Kvasca
- 320 ml Mlake vode
- Pola kašike Soli
- Pola kašike Šećera
- 1 šoljica Maslinovog ulja
- Po želji Laneno seme,suncokret i semenke bundeve
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Laneno seme pola sata pre pripreme preliti vrelom vodom da semenke nabubre.
Zatim ih ocediti i nastaviti sa radom.
-
U ciniju u kojoj cete mesiti hleb pomesati obe vrste brasna,secer,so i semenke,zatim dodati ulje.
-
Kvasac razmutiti u mlakoj vodi,dodati u brasno i zamesiti glatko i meko testo,ciniju umotati u kesu i ostaviti da testo nadodje.
-
Radnu povrsinu namazati maslinovim uljem i kad je testo nadoslo,razmesiti ga i formirati veknu.
Pleh obloziti papirom za pecenje,formiranu veknu prebaciti u pleh pokriti kesom i ostaviti da jos malo nadodje. -
Ukljuciti rernu na 220 stepeni,nozem zaseci veknu i peci hleb nekih sat vremena od prilike.
Kad je hleb gotov izvaditi ga i prekriti pamucnom krpom da odstoji,zatim ga izvaditi iz pleha,umotati u krpu i ostaviti da se ohladi.Da bi ostao mek,pozeljno je da hleb uvek stoji u krpi ili u pamucnoj vrecici. -
Uzivajte i prijatno !!!
0 komentari :
Objavi komentar